Nieuws

Eerste editie hackathon What The Hack overweldigend succes

Hackathons zijn er in alle vormen en maten. Dit jaar vond What The Hack, de eerste hackathon specifiek voor laatstejaarsstudenten voor het eerst plaats.

What The Hack is een initiatief van Tobania, een Belgische business consulting & technology firma, en vond plaats tijdens het eerste weekend van maart. Hiervoor trommelde het bedrijf 50 teams van elk vijf studenten op. Dit deed het in samenwerking met de studentenorganisatie Academics for Technology (AFT).

Dit resulteerde in een hackathon waarbij de studenten 24 uur lang "opgesloten" zaten. In die tijd moesten zij nadenken over innovatieve digitale oplossingen voor actuele problemen. Concreet ging het over zes domeinen: Student Life, Media, Smart Cities, Retail, HealthTech en Bank & Insurance. Als er tijdens de hackathon moeilijkheden of struikelblokken waren bij de studenten, dan stond er een team van technische professionals en mentoren klaar om hen raad te geven. Ook waren er workshops waarin ze inspiratie konden krijgen en ontspanningsmogelijkheden.

Het winnende team wist een applicatie te bedenken binnen het domein Student Life. De app kreeg de naam SpotMe en is bedoeld om lokale en internationale studenten dichter bij elkaar te brengen. Dit team mocht de hoofdprijs van 1.500 euro in ontvangst nemen en krijgt de kans om een incubatieprogramma te volgen bij Tobania. De publieksprijs werd uitgereikt aan een idee binnen het domein HealthTech. Daar hadden de studenten het idee om een platform te maken om stress te verminderen bij medisch personeel.

Tobania maakt zich intussen al op voor de tweede editie van What The Hack, die zal plaatsvinden op 6 en 7 maart 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business