Nieuws

Huawei brengt Android 9.0 Pie uit voor de P10 en Honor 8X

Huawei moet nog aan de slag om de softwareupdates voor zijn midrange toestellen aan te leveren. Per eind maart ontvangen ook de Huawei P10 uit 2017, en de Honor 8X uit 2018, Android 9.0 Pie.

6 augustus was de dag waarop Google officieel Android 9.0 Pie heeft uitgebracht. Niet veel later, tijdens het evenement van de Huawei Mate 20, liet Huawei al de eerste smartphone met deze Android-versie zien. In de maanden daaropvolgend kregen de high-end toestellen van verschillende bedrijven al de update voor Android 9.0 Pie. Nu we in maart van het volgende jaar zijn toegekomen, lijkt het voor Huawei tijd om zijn midrange toestellen en oudere high-end toestellen te voorzien van de update. Volgens Android Police is Huawei in de Verenigde Staten bezig om zijn Huawei P10 en Honor 8X te voorzien van Android 9.0 Pie. Als de screenshots van gebruikers kloppen dan zal de update in de Benelux niet lang meer op zich laten wachten.

De Honor 8X is een van de toestellen die een update naar Android 9.0 Pie zal ontvangen.

Voor de Huawei P10 moeten we even terugkijken in de geschiedenisboeken. Het toestel verscheen in 2017 als opvolger van de Huawei P9, toen nog met Android 7.0 Pie en EMUI 5.1. Inmiddels is het tijd voor een nieuwe schil, EMUI 9.0.1 gebaseerd op Android 9.0 Pie. Tegelijkertijd neemt Huawei ook de Honor 8X mee. De 8X is nog een stuk jonger, de smartphone verscheen namelijk in september van 2018. Toen nog met Android 8.1 en EMUI 8.2. Gezien de grote veranderingen die Huawei heeft doorgevoerd bij EMUI 9.0, zal het voor de gebruikers van de P10 en Honor 8X een compleet andere ervaring zijn. Zo biedt Huawei met EMUI 9.0 zijn nieuwe swipe-navigatie, het vernieuwde recent apps-menu en een vernieuwd notificatiepaneel.

Android 9.0 Pie in de Benelux

Vooralsnog heeft Huawei niet aangegeven wanneer de update in de Benelux uit zal rollen. Dit zal ook afhankelijk zijn van de status van je telefoon. Heb je een van de telefoons via een operator gekocht, dan kan het langer duren voordat je de update ontvangt. Wil je weten of de update klaarstaat? Dan kan je altijd terecht in het instellingen-menu (Systeem -> Software Update) of in de HiCare-app. Let er bij het installeren van de update op, mocht deze op je telefoon arriveren, dat je mobiele data is uitgeschakeld. Volgens GSMArena zou de update voor de P10 meer dan 3 GB groot zijn, voor de Honor 8X is er helaas geen exacte data uitgelekt over het formaat van de software-update.

Android 9.0 Piehonorhonor 8xhuaweihuawei p10mobielontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN