TP-Link voorziet je van Mesh tegen een schappelijke prijs met de Deco M4

TP-Link heeft een nieuwe Mesh-router op de markt gebracht, de Deco M4. Voor nog geen 170 euro biedt de router alle belangrijke Mesh-functies met een maximale wifi-dekking over 510m2.

Heb je een (te groot) huis en valt je wifi-verbinding vaak tegen? Dan is het goed om eens naar de TP-Link Deco Mesh-routers te kijken. Niet alleen zijn deze geschikt om een enorme ruimte te voorzien van een Mesh-netwerk, ze zijn ook nog eens schappelijk geprijsd. Per vandaag is er wederom een nieuwe optie toegevoegd: de Deco M4. In de basis deelt de router veel met zijn broer, de Deco M5. Dat model verscheen al eerder in 2018 op de markt. Aan het design is te zien dat de twee niet uit hetzelfde schuitje komen. TP-Link propt de M4-routers namelijk in een cilinder-design. Volgens het Chinese bedrijf, moet je met de TP-Link Deco M4 gebouwen tot 510m2 van wifi kunnen voorzien.

1.200 Mbit/s Mesh-verbinding

Natuurlijk zal gelden dat hoe meer ‘Access points’ er in huis staan, hoe beter de verbinding van het Mesh-netwerk zal zijn. TP-Link noemt een maximale verbindingssnelheid van 1.200 Mbit/s. De maximale verbindingssnelheid is verdeeld over 300 Mbit/s op de 2.4 GHz-band en 867 Mbit/s over de 5 GHz-band (bij elkaar dus ongeveer 1.200 Mbit/s). Overigens zal een van deze banden ook gebruikt worden voor de communicatie tussen de access points, er is namelijk geen backhaul ingebouwd voor datatransport. Zoals we gewoon zijn van de Deco-set, zijn ook de M4’s gemakkelijk in te stellen via de Deco-app uit de Google Play en Apple App Store. Ook bevat de router software om je netwerk veilig te houden, waaronder het antivirusprogramma.

Net zoals met de duurdere Deco M5 weet het bedrijf zijn zinnen weer te zetten op veel waar voor je geld. Net zoals de duurdere varianten krijg je immers de beschikking over de Deco-software, maar ook Mesh-specifieke functies zijn natuurlijk op de Deco M4 aanwezig. Zo kan je snel tussen alle losse access point bewegen zonder je bereik te verliezen. Deze functie gaat schuil onder het ‘Fast roaming’ tabblad. Let wel, niet alle apparaten zijn ook echt gemaakt om met Fast Roaming overweg te kunnen gaan. Op het moment van schrijven is de Deco M4 bij belangrijke (web)winkels in de Benelux aan te schaffen voor 169 euro. Voor 10 euro meer heb je de Deco M5, die dezelfde wifisnelheden biedt, maar dan in een andere behuizing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business