Nieuws

Collectie van half miljoen verloren MySpace-liedjes duikt op

De non-profitorganisatie Internet Archive specialiseert zich in het vereeuwigen van media. Nu vullen ze hun catalogus aan met verloren nummers van MySpace.

MySpace moest recent met schaamrood op de wangen toegeven dat nummers die tussen 2003 en 2015 werden geüpload, voorgoed verloren zijn. Deze blunder was het feit van een slechte servermigratie. Internet Archive to the rescue. De organisatie slaagde erin om 490.000 nummers te redden van de vergetelheid.

Concreet gaat het om een verzameling van 1,3 terabyte. Dat lijkt gigantisch veel, maar dat is nog steeds slechts een fractie van het totaal aantal verloren nummers, dat zou namelijk uitkomen op 53 miljoen nummers. De collectie bevat onder andere nummers van Katy Perry en Pitbull.

De nummers werden tussen 2008 en 2010 verzameld door een anonieme onderzoeksgroep. Na het horen van het drama bij MySpace, bood deze groep de volledige collectie aan bij The Internet Archive.

Als je genoeg schrijfruimte, bandbreedte en tijd hebt, kan je de volledige collectie aan nummers downloaden. Wellicht handiger, is om gebruik te maken van Hobbit, een zoekmachine voor ‘Dragon Hoard’, zoals ze het project noemen. Je zal wel behoorlijk wat geduld nodig hebben, want het Internet Archive doet nu eenmaal geen beroep op dure high-end servers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business