Nieuws

Technopolis krijgt injectie van 10 miljoen euro

De Vlaamse regering investeert 10 miljoen euro aan technologisch doe-centrum Technopolis. Het centrum zal het geld gebruiken voor de vernieuwing van haar tentoonstellingruimtes.

Ook de toekomst wordt een dagje ouder. Technopolis, dat opende in 2000, is na negentien jaar ondertussen toe aan wat hernieuwingen. Het kenniscentrum is een van de belangrijkste STEM-hubs voor kinderen en jongeren, en spoort hen aan om voor een carrière binnen de wetenschap te opteren. Maar om de interesse van onze allerjongsten te prikkelen, moet Technopolis uiteraard mee met haar tijd.  

Daarom ook investeert de Vlaamse regering nu 10 miljoen euro in het technologische doe-centrum. De investering zal zich trouwens ook meteen laten voelen; zo start Technopolis de komende weken al met de opfrissing. Geen nood; klassiekers zoals de kabelfiets, de ballenbaan en het spijkerbed blijven nog steeds. Het is de volledige uitstraling van de tentoonstelling waar nu drie jaar lang aan getimmerd zal worden. Eind dit jaar zou de eerste zone – specifiek gericht op 14-jarigen – al klaar moeten zijn. Ook de allerjongsten worden niet ontzien; het huidige Kinder-doe-centrum voor kinderen vanaf 4 jaar zal ook worden vernieuwd. Volgens Technopolis-CEO Stéphane Berghmans; “een leeftijd die belangrijk is om te bereiken.”  

Vlaams minister van innovatie Philippe Muyters is alvast enthousiast. Volgens hem zullen de vernieuwingen Technolopolis opnieuw klaar maken voor de toekomst. “Digitalisering, klimaat, mobiliteit, voeding… om de uitdagingen van vandaag en van de toekomst aan te gaan, heeft Vlaanderen meer dan ooit mensen nodig die gepassioneerd zijn door techniek, technologie en wetenschappen”, aldus de minister.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business