Nieuws

Tesla Model 3 van 35.000 dollar niet (meer) via de website te bestellen

Tesla heeft laten weten dat de goedkoopste variant van de Tesla Model 3 niet langer via de website aan te schaffen zal zijn. Verder komt het voor Amerikaanse klanten ook met een leaseconstructie.

Inmiddels is de Tesla Model 3 voor een minimum van 35.000 dollar te bestellen. Helaas is deze optie nog niet toegekomen in Europa, maar in de Verenigde Staten is het goedkoopste model wel al te bestellen. Bij de start van het verkopen van dit model, werd deze tevens online aangeboden. Tesla heeft in een bericht aangegeven hiermee te zullen stoppen. Het model blijft te koop, geïnteresseerde kopers kunnen dus nog wel bij Tesla terecht, maar niet langer online. Daarnaast laat het weten dat modellen die vanaf heden online verkocht worden over AutoPilot beschikken, het is geen upgrade meer.

Autopilot is tegenwoordig inclusief bij de Tesla Model 3.

Daarmee zorgt Tesla er eigenhandig voor dat eigenaren, die al van plan waren de Model 3 met AutoPilot aan te schaffen, goedkoper uit zijn. Voor een Model 3 met Standard Plus-range betaalde je in de Verenigde Staten zonder Autopilot 37.500 euro, Autopilot kostte nog eens 3.000 dollar. Vanaf heden betalen de Amerikanen 39.500, terwijl ze voorheen 40.500 zouden betalen. Helaas komt de basisprijs van de Model 3 via de website nu wel hoger te liggen. Een andere wijziging is het afschaffen van het Long Range-model met achterwielaandrijving, deze is tevens niet langer online te bestellen.

Ook laat Tesla weten dat het zeer gemakkelijk zal zijn om vanaf de ‘Standard’, 35.000 dollar Model 3, te upgraden naar het duurdere model. Tesla maakt namelijk gebruik van softwarematige blokkades om de range te limiteren. Ook het grote scherm in het dashboard wordt zo goed als uitgeschakeld door middel van softwareblokkades. Betalen klanten het resterende bedrag van de Standard Plus-range, dan worden alle blokkades opgeheven. Deze upgrade werkt overigens ook als een downgrade: alle klanten van de ‘Standard Plus-range’ kunnen worden omgezet naar de ‘Standard-range’.

Nieuwe ‘leaseconstructie

Geen zin om de auto aan te schaffen? Dan komt Tesla met de perfecte oplossing: lease een Model 3. Klanten in de Verenigde Staten kunnen kiezen voor een leaseconstructie van 10.000, 12.000 en 15.000 miles (14.140km) per jaar. Het aanschaffen van de Tesla na je leaseperiode is helaas niet mogelijk. Tesla verwacht de auto’s namelijk in de komende jaren in te moeten zetten in de Taxi-service met zelfrijdende auto’s. Het bedrijf sprak daar recentelijk al over bij vragen waarom er een camera geïnstalleerd zat in het dashboard. Of een van deze wijzigingen ook in Europa terecht zal komen is voor nu onbekend. Het goedkope model is alvast nog niet in de Benelux aan te schaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business