Nieuws

Beveiligingslek in Internet Explorer laat hackers eenvoudig bestanden stelen

In het algemeen is er niet veel goeds te zeggen over Internet Explorer. Het recent ontdekte beveiligingslek maakt die kwestie alleen maar erger.

Internet Explorer is veruit de slechtste internetbrowser die je vandaag kan vinden. Als je nog niet genoeg redenen had om voor een andere browser te kiezen, dan is er zonet nog eentje bijgekomen. Er is namelijk een beveiligingslek ontdekt waardoor hackers makkelijk toegang kunnen krijgen tot je persoonlijke bestanden.

Beveiligingsexpert John Page heeft het lek ontdekt dat zich situeert in de archiveringsfunctie van Internet Explorer. Door een gat in de beveiliging van de MHT-bestanden, die de browser gebruikt bij zijn internetarchieven, kunnen hackers zowel Windows-gebruikers bespioneren als hun lokale gegevens stelen. Windows gebruikt namelijk automatisch Internet Explorer om deze MHT-bestanden te openen, waardoor het niet eens je standaardbrowser moet zijn om ten prooi te kunnen vallen aan hackers. Concreet gaat het om Windows 7, Windows 10 en Windows Server 2012 R2.

Verrassend is dat Microsoft zich bewust is van dit beveiligingslek, maar hier niets aan doet. Er zou “gekeken worden” naar een oplossing in een toekomstige update van de webbrowser, maar voorlopig blijft het lek dus bestaan. Dat is tegelijk ook de reden waarom John Page de informatie over het lek deelde. Op dit moment zijn gebruikers die een MHT-bestand willen openen met Internet Explorer dus nog steeds kwetsbaar. Een tijdelijke oplossing is de browser volledig uitschakelen en op zoek gaan naar een andere app om deze MHT-bestanden te openen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business