Nieuws

Britse overheid presenteert online gedragscode voor kinderen

Om kinderen te beschermen van de gevaren van de digitale wereld, heeft de Britse overheid een soort van online gedragscode voor hen opgesteld.

Kinderen komen steeds op jongere leeftijd in aanraking met technologie en de (niet zo) wondere wereld van het internet. Sommige delen van het internet zijn echter niet zo geschikt voor jonge kinderen. Om hun privacy en gegevens te beschermen, heeft het Information Commissioner’s Office (ICO) van de Britse overheid een online gedragscode opgesteld.

Het doel van die gedragscode is duidelijk: kinderen beschermen van de gevaren van het internet en hun internetgebruik beperken. Een van zestien aanbevelingen in dit voorstel wil iets doen aan de cultuur van de vind-ik-leuks. Zo wil het ICO de vind-ik-leukknop op Facebook weghalen voor kinderen alsook op Instagram. De zogenaamde “streaks” op Snapchat die gebruikers krijgen door elke dag een snap naar elkaar te sturen, zouden ook moeten verdwijnen.

Niet alleen de vind-ik-leuks zouden weggehaald worden, maar ook op het vlak van privacy wilt het ICO wijzigingen. De standaardinstelling van een app moet bijvoorbeeld “hoge privacy” zijn tenzij bedrijven kunnen aantonen waarom een andere instelling beter is. Apps moeten standaard hun locatietracking uitschakelen en informeren waarom zij de locatie van de gebruiker tracken. Daarnaast moet privacy-informatie op een duidelijke manier geformuleerd worden op maat van de leeftijd van het kind.

Het overleg over deze gedragscode zal tot slot duren tot eind mei. De uiteindelijke versie zou in werking treden vanaf 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business