Nieuws

Facebook werkt aan virtuele assistent

Facebook ontwikkelt de technologie al sinds het begin van 2018, maar moet nog steeds een releasedatum aankondigen.

Facebook ziet na het succes van Alexa een mooie toekomst voor spraakassistenten en besluit dus om er sterk op in te zetten. Het team dat verantwoordelijk zal zijn voor de spraakassistent werkt binnen de augmented- en virtualreality-tak van Facebook en heeft een hoofdkwartier in Redmond, Washington. Het project wordt geleid door Ira Snyder, de manager van AR en VR binnen Facebook.

Heeft de wereld echter wel nood aan een nieuwe spraakassistent? De consument die op zoek is naar een spraakassistent kan namelijk al kiezen uit een brede waaier van mogelijkheden zoals de Amazon Alexa, de Cortana van Microsoft en de Google Assistant. Of Facebook zich wel zal kunnen handhaven in een markt die al redelijk verzadig lijkt, is nog maar de vraag.

Facebook zou met zijn assistent echter een iets ander businessmodel ambiëren. Zo zal de assistant enkel gelinkt worden aan producten die Facebook al maakt, zoals de Portal en de Oculus VR-headsets.

Facebook heeft al langer plannen om een virtuele assistent op de markt te brengen. In 2015 bracht de socialemediagigant nog de assistent “M” uit, een virtuele assistent voor de Messenger-app. Vorig jaar kondigde Facebook aan dat ze dat project zouden beëindigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business