Tesla voegt stoplichtwaarschuwing toe aan Autopilot

Tesla zet vol in op autonoom rijden met zijn Autopilot. Ditmaal liet Musk weten dat er een agressievere rijstijl toegevoegd zal worden ‘zodra Tesla meer vertrouwen heeft in de autonome capaciteiten.’

Qua autonoom rijden weet Tesla zich tot de top van de markt te rekenen. Niet alleen met zijn eigen Autopilot, maar ook met zijn geavanceerdere Full Self Driving-computer. Tijdens een evenement voor zijn investeerders, liet Elon Musk een hoop weten over de nieuwe FSD-hardware. Met deze hardware moet het in 2020 mogelijk zijn om meer dan één miljoen autonome taxi’s de straat op te sturen. Naast deze aankondiging, liet Musk ook weten dat de Autopilot ook een aantal aanpassingen zal krijgen. Deze wijzigingen hebben vooral te maken met de agressiviteit in de rijstijl van de Autopilot.

Voor eigenaren van een Tesla komen de rijstijlen van de Autopilot waarschijnlijk wel bekend voor. Je kan momenteel maximaal kiezen voor de Mad Max-modus. Met de Mad Max-modus maken Tesla’s bijvoorbeeld sneller wisselingen tussen banen in vergelijking met de ‘Milde’ of ‘Gemiddelde’-modi. Wanneer de functie precies zal toekomen laat Musk nog niet weten. Wel geeft de CEO aan dat Tesla eerst meer vertrouwen moet hebben in de Autonome-capaciteiten van de Tesla’s. Deels ook omdat de agressievere rijstijl mogelijk kan leiden tot meer bumperkleven en/of kleine ongelukjes. Als de functie eenmaal uitrolt, zullen gebruikers ‘geleidelijk een agressievere rijstijl in kunnen stellen’.

Vervanging oude hardware

Voor geavanceerdere zelfrijdende functies, zal de consument wel de duurdere optie moeten kiezen bij het bestellen van een Tesla. Musk liet weten dat de geheel nieuwe Full Self Driving-computer nu bij elke geproduceerde Tesla aanwezig zal zijn. Daarmee vervangt het de oude FSD-hardware. Toch valt het aantal nieuwe en geavanceerdere opties nog tegen: medewerkers van de autofabrikant lieten weten dat de software voor de nieuwe hardware voorlopig nog niet gereed zal zijn. Heb je een Tesla met de ‘oudere’ FSD-computer? Dan zal het bedrijf deze op termijn ook voor je vervangen. Musk liet recent weten dat het vervangen van de oude hardware ‘gedurende de komende maanden’ zal plaatsvinden.