Nieuws

Omzet Alphabet stelt teleur

Alphabet, het moederbedrijf van Google, maakte zijn kwartaalcijfers bekend. Die vielen lager uit dan verwacht.

In het eerste kwartaal van 2019 kon Google een omzet van 36,4 miljard noteren. Zo steeg de omzet 17 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, maar analisten hadden een omzet van 37,3 miljard dollar verwacht.

Daartegenover staat wel dat Google ook heel wat kosten te verduren kreeg. Een van de belangrijkste is de boete van 1,49 miljard euro die ze kregen opgelegd omwille van machtsmisbruik van AdSense. Toch maakte Alphabet nog heel wat andere kosten, zoals voor kantoren, datacenters en AI. Volgens het bedrijf gaat het hier om verantwoorde uitgaven.

Levering van Google Pixel-telefoons gedaald

Het bedrijf bleef vaag over de verkoopcijfers van de Google Pixel-reeks, maar het is wel duidelijk dat Google het niet makkelijk heeft om zijn eigen smartphones aan de man te krijgen. Tijdens het eerste kwartaal dit jaar zijn er minder Pixel-smartphones verkocht dan in het eerste kwartaal van 2018.

Ruth Porat, financieel directeur bij Alphabet, wijt die tegenvallende verkopen vooral aan de sterke concurrentie. Google-CEO Sundar Pichai blijft echter geloven in de smartphonetak van Google. Hij geeft toe dat er veel tegenwind is in de smartphonemarkt, maar meldt dat Google zich pas in een vroege fase bevindt en dat ze die gaan voortzetten.

De netto-inkomsten van Alphabet kwamen zo op 6,6 miljard dollar versus 8,3 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Google haalde de inkomsten voornamelijk uit advertenties.

alphabetbusinessgooglepixelsmartbiz

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals