Nieuws

Lenovo onthult nieuwe ThinkBook-serie met ultradraagbare en goedkope laptops

De bestaande ThinkPad-serie van Lenovo krijgt een tegenhanger in de vorm van de nieuwe en goedkopere ThinkBook-serie, beginnend met de 13s en 14s.

In de laptopwereld is Lenovo een bekende naam. Ooit ontwikkeld door IBM zijn de ThinkPad-laptops van het bedrijf keer op keer heel degelijke toestellen. Voortaan krijgen de ThinkPad-laptops goedkopere tegenhangers, die bekend zullen staan als de ThinkBook-laptops. Hiermee volgt Lenovo de trend van de ultradraagbare laptops die we vandaag steeds meer zien.

De nieuwe ThinkBook S-serie zal bestaan uit twee modellen: de 13s en 14s, waarbij het getal wijst op de grootte van het scherm in inch. De schermranden van de bedrijfsgerichte toestellen zijn enorm klein en ondanks hun prijs bevatten ze onderdelen die je terugvindt in de meeste premiumlaptops, zoals een vingerafdrukscanner en een scherm dat je 180° kan draaien. Zoals verwacht, hebben de schermen een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De batterijduur is bovendien enorm hoog (11 uur met RapidCharge bij de 13s, 10 uur bij de 14s).

Lenovo ThinkBook 13s
Lenovo ThinkBook 14s

Technische specificaties en prijs

De ThinkBook 13s en 14s zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties. Beide laptops bevatten tot een 8e generatie Intel Core i7-processor en AMD Radeon 540X GPU met 2 GB GDDR5 VRAM. Daarnaast zijn er verschillende opties voor interne opslag en RAM-geheugen: de 13s komt met 4, 8 of 16 GB RAM-geheugen en de 14s met 8 of 16 GB RAM. Interne opslag is voor beide modellen 128, 256 of 512 gigabyte in de vorm van een SSD. Opladen gebeurt niet met een USB-C-oplader zoals bij de meeste ultrabooks. Er is wel een USB-C-aansluiting aanwezig evenals twee traditionele usb-aansluitingen (3.1), een HDMI-aansluiting en een combo-audio-aansluiting voor een microfoon of hoofdtelefoon.

De ThinkBook 13s zal naar verwachting in de Benelux beschikbaar zijn vanaf juni 2019 en heeft een startprijs vanaf 699 euro, de 14s wordt logischerwijs iets duurder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business