Nieuws

Nieuwe maximumtarieven laten ons goedkoper bellen en sms’en naar andere EU-landen

Sinds vanmorgen zijn de maximumtarieven voor bellen en sms’en van de EU ingegaan, waardoor de prijzen in ons land voortaan lager liggen.

De meeste mobiele abonnementen van Belgische providers geven ons vandaag de dag redelijk wat gratis belminuten en data, maar er was steeds een duidelijk pijnpunt aanwezig. Bellen en sms’en vanuit België naar het buitenland is bij eender welke provider enorm duur. Daar komt vanaf vandaag verandering in door de invoering van maximumtarieven over heel de EU.

De maximumtarieven

Het principe van die maximumtarieven is heel eenvoudig. De Europese Unie heeft een maximumbedrag ingesteld voor bellen/sms’en tussen EU-landen. Telecomproviders kunnen voortaan dus geen hogere prijzen vragen dan de EU hen oplegt. Bellen naar een ander EU-land mag vanaf vandaag niet meer kosten dan 22 cent per minuut (19 cent zonder btw) en sms’jes mogen niet duurder zijn dan 7 cent (6 cent zonder btw).

Deze prijzen zijn aanzienlijk lager dan de huidige tarieven in ons land. De prijs om te bellen naar het buitenland kon makkelijk oplopen tot €1 per minuut of zelfs meer. Het was op die manier ook voordeliger om even de grens over te steken als je een telefoontje wou plegen naar vrienden of familie in een ander EU-land, want als je dit deed, werden de normale kosten van je tariefplan toegepast. Ook met de maximumtarieven blijft dit laatste de voordeligste optie, maar de prijsdaling is alleszins meer dan welkom.

Tot slot zijn de maximumtarieven momenteel van kracht in alle 28 EU-landen. Er zijn ook plannen om Noorwegen, IJsland en Liechtenstein toe te voegen aan deze groep.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business