Google Pixel 3a XL crash

Smartphonegebruikers in het bezit van een nieuwe Pixel 3a of 3a XL hebben pech, de toestellen lijken op willekeurige momenten volledig vast te lopen.

De Pixel 3a en 3a XL liggen ondertussen enkele weken in de rekken. Tenminste, in de landen waar ze beschikbaar zijn. Toch zijn niet alle gebruikers even tevreden over de toestellen, die voor een voordelige prijs competitieve specs en een kwalitatieve camera leveren. Volgens recente rapporten slagen de smartphones er niet altijd in om effectief ingeschakeld te blijven zonder vast te lopen.

Wifi-problemen als oorzaak?

Een van de eerste rapporten van het probleem verscheen zondagavond op Reddit. Een gebruiker legt in een bericht uit dat zijn Pixel 3a XL na ongeveer 10 minuten steeds vastloopt. Op dat moment is er geen andere optie dan het toestel te herstarten door de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt te houden. Volgens de gebruiker heeft het probleem mogelijk te maken met de wifi-verbinding, aangezien het probleem niet voorkomt als hij de wifi uitschakelt. Dit werd dan weer tegengesproken door andere gebruikers, die melden dat de smartphone al vastliep nog voor ze hem met wifi konden verbinden.

Geen nieuws van Google

Al snel lieten andere gebruikers weten dat dit probleem ook voorvalt bij de Pixel 3a en dat zelfs als de smartphone in de veilige modus wordt opgestart. Een buggy app van een derde partij is met andere woorden ook uit te sluiten. Momenteel is er nog geen officieel bericht van Google over deze problemen. Zij die een Pixel 3a bezitten kunnen dan ook niet anders dan hun smartphone om te ruilen voor een nieuwe en te hopen dat deze wel zonder problemen werkt. Een omslachtige oplossing, zeker voor Belgische en Nederlandse Pixel-fans die hun toestel uit het buitenland moeten laten komen.