Nieuws

Stuur je naam naar Mars met de Mars 2020 Rover

Wil je een trip naar Mars zonder doodsangsten te moeten uitstaan? Goed nieuws, je kan nu je naam naar Mars sturen met een minimum aan moeite. 

Het is weer die tijd waarin NASA namen verzamelt om vervolgens op een chip te drukken en mee te sturen met de Mars rover. In tegenstelling tot echte ruimtereizen, zijn er geen strenge eisen. Als je in staat bent tot klikken met je muis, kan je mee! Het enige wat je moet doen, is dit online formulier invullen met je naam, land, postcode en e-mailadres. Achteraf krijg je zo een boarding pass die je kan uitprinten als herinnering.

Alle namen worden vervolgens op een chip gedrukt die tenslotte wordt meegegeven met de rover. Die zal gelanceerd worden in juli 2020 en zal naar verwachting in februari 2021 op Mars landen. Buiten wat namen meenemen naar Mars, is het de taak van de rover om onderzoek te doen naar het klimaat, de geologie en sporen van leven op de rode planeet. Op basis van die ontdekkingen werkt NASA druk verder aan het plan om in de jaren 2030 de eerste astronauten naar Mars te sturen.

Je naam insturen kan tot 30 september 2019.

marsnasaruimtevaartWetenschap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen