WhatsApp

Ze komen er echt, de advertenties in Whatsapp. Dat is onlangs bekendgemaakt tijdens het Facebook Marketing Summit in Rotterdam. Met 1 miljard gebruikers van de chatdienst, is dit voor adverteerders een uitgelezen kans.

Het is geen gerucht, ze komen er echt, de advertenties in Whatsapp. Dat heeft Facebook tijdens een evenement in Rotterdam onthuld.

En al vrij snel ook, in 2020 worden de advertenties geïntroduceerd. We kunnen dus nog een jaar genieten van een advertentievrije Whatsapp.

Fullscreen

Hoe gaat dat er dan uit zien? De advertenties worden in fullscreen getoond in het statusgedeelte van de app. Naast advertenties is het ook mogelijk om via een speciale Whatsapp-knop door te klikken naar de betreffende adverteerder. Een beetje hetzelfde idee als product tagging op Instagram, waarmee je ook door kunt klikken naar de website van de adverteerder. Mocht je geïnteresseerd zijn in het product.

Bereik

Maar dat is niet alles, als adverteerder kun je namelijk ook pagina’s maken in Whatsapp om je producten of diensten te tonen aan gebruikers. En daarnaast geeft Facebook je zelfs de keuze om een catalogus aan te maken, waarmee je al je producten kunt showen. Voor adverteerders dus een uitgelezen kans om hun doelgroep nog beter te bereiken. Onlangs is bekendgemaakt dat de chatdienst inmiddels wereldwijd 1 miljard gebruikers heeft. Dat maakt Whatsapp de populairste berichtendienst ter wereld. Sinds de overname van Facebook in 2014 is Whatsapp flink gegroeid, van 450 miljoen gebruikers naar 1 miljard gebruikers. Facebook Messenger is te vinden op de tweede plek van meest gebruikte chatapps.

Voorproefje

Het nieuws van de advertenties in Whatsapp werd gepresenteerd tijdens de Facebook Marketing Summit, een besloten bijeenkomst maar via Twitter werden er al een aantal slides van de presentatie onthuld. Hoewel advertenties in elke app natuurlijk ontzettend hinderlijk zijn, is het wel positief dat de ads in het statusgedeelte worden getoond in plaats van in de chats zelf. Zo krijg je dus niet hetzelfde effect als bij het nieuwsoverzicht van Facebook of Instagram waar je om de paar seconden op een nieuwe advertentie stuit.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp begint eindelijk met het inbouwen van vergrendeling met vingerafdrukscanner

WhatsApp lijkt zich te voegen bij het rijtje van apps die ontgrendeld kunnen worden met een vingerafdruk, waarmee de app een stuk veiliger kan worden.