Nieuws

ByteDance, bekend van TikTok, is bezig met een smartphone

ByteDance, het bedrijf achter de app TikTok, werkt aan een eigen smartphone zo melden diverse Amerikaanse media. Het zou gaan om een smartphone met vooraf geïnstalleerde apps als, Jinri Toutiao, TikTok en een muziekstreamingdienst.

ByteDance, het Chinese bedrijf achter het sociale medium Tiktok, werkt aan een eigen smartphone. Dat melden bronnen aan de krant The Financial Times.

Apps vooraf geïnstalleerd

De smartphone wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde apps van ByteDance, zoals de gepersonaliseerde nieuwsdienst Jinri Toutiao en Tiktok, voorheen bekend onder de naam Musical.ly, een app waarmee je korte video’s kunt maken en delen. Ook gaan er geruchten dat het Chinese bedrijf een muziekstreamingdienst wil toevoegen aan hun smartphone.

Deal met Smartisan

ByteDance bevestigde eerder dit jaar een deal te hebben gesloten met Smartisan, een Chinees multinationaal technologiebedrijf. De deal bestond uit het verkrijgen van een octrooiportfolio en de overname van een aantal Smartisan werknemers. Toentertijd noemde ByteDance de deal een kans om zich te verdiepen in het zakelijk onderwijs. Maar nu dit nieuws naar buiten komt, denken velen daar anders over.

Geen animo

Volgens de Financial Times is het een langgekoesterde droom van CEO Zhang Yiming om een smartphone te creeren met vooraf geïnstalleerde apps. Het bedrijf is niet de eerste met dit idee, zowel Amazon als Facebook brachten eerder al smartphones met vooraf geïnstalleerde apps op de markt. Maar allebei de bedrijven hebben de productie hiervan moeten stopzetten, omdat er geen animo voor was. Gebruikers zagen het nut er niet van in, zeker bij Facebook waar ze de apps op de Facebook smartphone ook gewoon op hun eigen smartphones konden downloaden.

Of het dan ook een succes wordt, is nog maar de vraag. En er moet natuurlijk ook rekening worden gehouden met de Amerikaanse overheid die zich verzet tegen de Chinese telecombedrijven.

ByteDance heeft het nieuws van een eigen smartphone (nog) niet bevestigd. Hoe de smartphone eruit gaat zien en op welke markt het Chinese bedrijf zich wil richten is dus ook nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business