Nieuws

Nederland zet pinautomaten in bij opsporing vermiste kinderen

Nederland is het eerste land dat opsporingsinformatie van Amber Alert en Vermist Kind Alert, op pinautomaten gaat tonen. Op luchthavens, in winkelcentra en op toeristische plekken zullen de berichten op de automaten te zien zijn.

Meldingen van Amber Alert zullen binnenkort te zien zijn op meer dan 300 pinautomaten in heel Nederland. Dit zal name op automaten te zien zijn die zich bevinden op luchthavens (Schiphol en Rotterdam Airport) in winkelcentra, in Holland Casino en op toeristische plekken.

Amber Alert, Vermist Kind Alert

De geldautomaten tonen opsporingsinformatie van Amber Alert en Vermist Kind Alert. Het inzetten van een Amber Alert betekent dat het kind in direct gevaar is en de Nederlandse politie vreest voor het leven van het vermiste of ontvoerde kind. Bij een Vermist Kind Alert maakt de politie zich zorgen over het welzijn van het kind. Voor beide alerts is het cruciaal om snel en gericht te handelen.

Extra hulp

Izanne de Wit, specialist vermiste personen van de regionale recherche van de politie Midden-Nederland zegt hierover:

Als een Amber Alert of een Vermist Kind Alert is uitgegeven hebben we de hulp van het volk nodig om het kind zo snel mogelijk te vinden. Daarom zijn we ook zo blij dat deze alerts vanaf nu ook worden getoond op pinautomaten. Het delen van de informatie over het vermiste kind op deze automaten, helpt om ons bereik nog verder uit te breiden.

Tot voorheen was het alleen nog mogelijk om via je smartphone een Amber Alert te ontvangen.

Frank Hoen, oprichter van Amber Alert, is erg tevreden met deze innovatieve samenwerking: ‘We hopen dat andere landen dit voorbeeld gauw zullen volgen’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business