iPadOS Muis Bluetooth USB

Ontwikkelaars hebben reeds toegang tot iPadOS en ondertussen is bekend dat deze update met langverwachte muisondersteuning komt.

De iPad Pro doet zijn uiterste best om laptops te vervangen, maar slaagt daar niet op alle vlakken even goed in. Navigeren is daar een voorbeeld van. Het gebrek aan ondersteuning voor een muis zorgt ervoor dat niet alles zo snel gaat als je zou willen. Met de aankondiging van iPadOS tijdens WWDC 2019, is daar echter verandering in gekomen.

iPadOS is nog niet beschikbaar voor het grote publiek, maar de Developer Beta is dat al wel en de eerste hands-on informatie over deze update begint momenteel op het internet te verschijnen. Zo was er onderstaande tweet van ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die zicht geeft op de ondersteuning van USB én Bluetooth muizen (inclusief Apple’s Magic Trackpad) in iPadOS. De cursor ziet er momenteel nog wat vreemd uit, maar dat kan te maken hebben met het feit dat Apple de ondersteuning vooralsnog ziet als een accessibility feature.

Het is ongetwijfeld een toevoeging waar veel gebruikers naar uit zullen kijken. De nieuwe functionaliteit werkt bovendien ook op de iPhone en iPod Touch, hoewel het gebruiksgemak daar beperkt zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Apple iOS 13: Wat is er nieuw?

Apple stelde ons gisteren voor aan iOS 13 en het bedrijf beloofde tal van vernieuwingen, waaronder een volledig donkere modus.

iOS 13 brengt mogelijk ondersteuning voor een muis

Wordt de iPad binnenkort een waardige vervanger voor je laptop?