Tinder en GLAAD brengen uitgebreidere seksuele voorkeuren naar de app.

Tinder brengt in samenwerking met GLAAD een verbeterde seksuele voorkeuren-optie naar de app. De update is helaas nog niet beschikbaar in Nederland of België.

Advertentie

Tinder heeft haar app een welgekomen update gegeven. Gebruikers kunnen nu een uitgebreide seksuele voorkeur op hun profiel plaatsen. Aan de hand van deze voorkeuren bepaalt de dating-applicatie zelf welke andere Tinderaars een gebruiker te zien krijgt.

GLAAD

Om deze functie op een goede manier uit te rollen werkte Tinder hiervoor samen met de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation of kortweg GLAAD. Met deze nieuwe optie “wordt Tinder een veiligere omgeving voor LGBTQ-gebruikers”, zegt Rich Ferraro van GLAAD.

De nieuwe update is vooralsnog niet beschikbaar in België en Nederland. De feature wordt eerst uitgerold in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Ierland, India, Australië en Nieuw-Zeeland. Nog even wachten dus…

Rusland

Tinder kwam gisteren nog in het nieuws omdat de Russische toezichthouder ‘Roskomnadzor’ privéberichten, audio en video opvroeg van Tinderaars. Momenteel is nog niet duidelijk waarom deze informatie werd opgevraagd. In sé is het mogelijk dat bepaalde autoriteiten deze informatie kunnen opvragen. Maar volgens Datanews zou dit gebruikt worden om de oppositie te muilkorven.

Advertentie