Nieuws

Geruchten bevestigd: Facebook lanceert betaalmiddel op 18 juni

Het Amerikaans bedrijf zou volgens geruchten op 18 juni meer details lanceren over Libra, haar nieuwe munteenheid. Zou jij Facebook als betaalmiddel gebruiken?

Eindelijk! Facebook brengt op 18 juni een white paper naar buiten met daarin alle uitleg rond zijn nieuwe betaalmiddel. Er gaan al een hele tijd geruchten de ronde dat, Libra, het codewoord voor Facebook’s cryptocoin, gelanceerd zou worden. Dat vertelde een bron aan TechCrunch.

Maar dat is niet alles. Ondertussen zou een financiële topvrouw bij Facebook aan een het Duitse magazine ‘WirtschaftsWoche’ verteld hebben dat de white paper inderdaad op 18 juni naar buiten zal komen.

Betaalmiddel Libra

Dat het Amerikaans bedrijf ooit met een betaalmiddel naar buiten zou komen was al langer bekend. Maar nu plakt er dus een datum op en een naam. Libra zou het voor Facebook veel gemakkelijker kunnen maken om mee op de e-commerce kar te springen en daarmee aan lagere tarieven transacties toestaan. Libra zou voornamelijk ook bedoeld zijn voor landen waar de nationale munt geen stabiele waarde kent. Daarnaast kan je als WhatsApp- of Messengergebruiker snel en gemakkelijk geld naar elkaar overschrijven.

Facebook is echter een internetdienst en geen bank. De vraag is hoe Europa hierop zal reageren en of het bedrijf zich dan ook juridisch zal moeten voordoen als bank. Maar Facebook zou het beheer van dit betaalmiddel volledig via een aparte stichting gaan doen om een aantal regels en toezichthouders van zich af te schudden.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business