Nieuws

Waze krijgt toegang tot Google Assistant

De populaire navigatie-app Waze wordt weldra nog een beetje beter dankzij de integratie van Google Assistant. "Waze, neem een binnenweg!"

Veel gebruikers van Waze zijn al jaren fan van deze populaire app die als het alternatief voor de klassieke GPS gezien wordt. Het bedrijf achter Waze werd in 2006 opgericht en in 2013 werd het onderdeel van Google na een overname van bijna 1 miljard dollar. Sindsdien heeft Google dus twee navigatie-apps en zien we functionaliteit van Google Maps als eens in Waze verschijnen en andersom. Deze keer is het de beurt aan Google Assistant.

Het voordeel van Waze met Google Assistant

Je vraagt je misschien af wat je juist hebt aan Google Assistant tijdens het rijden. Best wel wat, zo blijkt uit de informatie die Google op zijn Assistant-blog plaatste. Eerst en vooral zal je toegang hebben tot de spraakfuncties die je je muziek laten beheren. Snel even je podcast pauzeren of het volgende liedje spelen is nu dus nog makkelijker en je hoeft er je handen niet voor van het stuur te halen. Een bericht sturen naar vrienden of hen even bellen kan natuurlijk ook op dezelfde manier.

Uiteraard kan je ook functionaliteit verwachten die exclusief aan Waze is, zoals het meedelen van een real-time verkeersrapport of Waze instructies geven om tolwegen te vermijden. Je kan zelfs files aangeven met een simpele “Hey Google, report traffic.”.

Beschikbaarheid

Zoals de gewoonte is voor Google Maps, zal ook deze Waze-update eerst in het Engels in de Verenigde Staten beschikbaar komen om daarna stilaan maar zeker wereldwijd uit te rollen in meerdere talen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business