Google zet de synchronisatie van foto's en video's tussen Drive en Foto's stop. De functie zou te verwarrend zijn en Google maakt er een eind aan.

Google gaat de synchronisatie tussen zijn Drive en Foto’s-applicatie stopzetten vanaf juli. Tot nu was die mogelijkheid er nog, maar veel gebruikers ervaren dat als verwarrend. Google maakt dus een goede keuze en luistert naar de wensen van zijn gebruikers.

Vanaf volgende maand zullen nieuwe foto’s en video’s die je toevoegt aan je drive niet meer verschijnen in de Foto’s-app. In de omgekeerde richting werkt het ook niet meer. Als je iets uploadt in Google Foto’s, zal het ook niet meer in Drive verschijnen. En als je op een van de twee iets zou verwijderen, blijft het ook op de ander staan. Indien je dus oudere foto’s en filmpjes wil verwijderen, zal je dat nu tweemaal moeten doen.

Het is ook belangrijk om mee te geven dat uploads van vóór deze wijziging gewoon op beide locaties zullen blijven staan. Indien je toch nog materiaal wil verplaatsen tussen Drive en Foto’s, heeft Google de nieuwe mogelijkheid ‘upload van Drive’ geïmplementeerd. Zo kan je handmatig afbeeldingen kiezen in Drive om te importeren naar Foto’s. Het lijkt eerlijk gezegd weer verwarrend, maar het gaat de goede richting uit.