Nieuws

Dit is de Google Pixel 4

Na enkele recente lekken, besloot Google om ons dan zelf maar de Pixel 4 te tonen via Twitter. We merken alvast verschillende camera-opties op.

Wat doe je als smartphoneproducent als je telefoons steeds weer opnieuw gelekt worden ver voor de officiële lancering? Juist, je lekt ze gewoon zelf. Dit is alleszins de strategie die Google heeft gebruikt met betrekking tot de Pixel 4. Na enkele recente leaks, toonde het bedrijf via Twitter hun nieuwste smartphone, die vermoedelijk pas een officiële release date in oktober zal krijgen. Een prijs is nog niet bekend.

“We hebben gehoord dat er wat interesse is, hier is hij dan! Wacht tot je ziet wat je er allemaal met kan doen.” schreef Google in het bericht op socialemediaplatform Twitter. Die interesse was er zeker, want begin deze week lekten OnLeaks en PriceBaba de eerste renders van de smartphone.

Camera’s van de Pixel 4

Het officiële beeld van Google lijkt te bevestigen wat we toen al leerden, namelijk dat de Pixel 4 minstens twee camera’s heeft aan de achterzijde van het toestel. Er valt ook een derde sensor op, waarvan het nog niet zeker is waar deze voor zal dienen. Een kleiner gaatje dat mogelijk een microfoon is, is ook zichtbaar naast de flash. Al deze elementen bevinden zich in de linkerbovenhoek van het toestel, op een vierkante verhoging. Opvallend afwezig is de vingerafdruksensor aan de achterkant die tot nu toe onderdeel was van alle vorige Pixel-smartphones.

Specificaties

Over de rest van het toestel weten we nog niet veel, maar volgens geruchten zou er geen notch in het scherm aanwezig zijn en heeft Google voor een volledige bezel gekozen aan de voorkant. Hierin zou dan de selfiecamera zitten, maar ook ondersteunende elementen voor gezichtsherkenning. Wat we wel met zekerheid weten, is dat de Pixel 4 en Pixel 4 XL voorzien zullen zijn van de volgende generatie Google Assistant, die je veel sneller van antwoorden zal voorzien dan dat hij dat momenteel doet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business