Nieuws

Adobe Fresco brengt schilderen naar de iPad

Ben jij graag creatief bezig op je iPad? Adobe brengt Fresco naar Creative Cloud, zodat je kan schilderen waar je maar wil.

Adobe heeft een ruim aanbod aan professionele tools beschikbaar via Creative Cloud. Als (professioneel) fotograaf kan je bijvoorbeeld aan de slag met Adobe Lightroom en Photoshop. Veel creatievelingen houden het echter niet bij een enkele hobby en voor hen komt daar nu Adobe Fresco bij, eerder gekend als Project Gemini.

Wie dus graag eens een portret schildert in plaats van een foto te maken, kan later dit jaar aan de slag met Adobe Fresco. Dat heeft zijn naam gekregen van een eeuwenoude Italiaanse schildertechniek. Wanneer de app juist beschikbaar zal zijn is niet bekend, maar we weten wel dat de private bètatest momenteel beschikbaar is. Adobe komt zo dus met een eigen alternatief voor populaire apps als Procreate.  

Uit de promotievideo is het duidelijk dat Adobe van Fresco veel meer wil maken dan een gewone Paint-kloon. Zo zie je duidelijk dat je in lagen kan werken om zo elk object in je werk afzonderlijk te kunnen bewerken, indien gewenst zelfs in Photoshop CC. Om een zo realistisch mogelijke weergave te produceren, hebben Adobe-wetenschappers onder andere de interactie van verschillende kleurpigmenten en de fysica achter water- en olieverf onderzocht. Zo zou je met andere woorden een levensecht resultaat moeten krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business