Samsung Galaxy Note 10 Pro - OnLeaks

Samsung lanceert zijn Note-toestellen altijd in of rond augustus. Voor de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Pro zal het ‘Unpacked’-event vermoedelijk plaatsvinden op 7 augustus, net voor IFA 2019.

Samsung lijkt het in 2019 moeilijk te hebben om op voorhand informatie over zijn toestellen binnen de poorten te houden. Eerder dit jaar lekte (vroegtijdig) alle informatie betreffende de Galaxy S10-serie uit, waaronder het design en interne specificaties. Voor de Galaxy Note 10 lijkt het niet anders te verlopen. OnLeaks toonde inmiddels al renders van de Note 10-serie; een serie, want we zullen dit jaar twee toestellen zien. Als bijkomstigheid is ditmaal de lanceringsdatum uitgelekt. Wederom is er binnen Samsung gekozen voor een lancering in augustus, ditmaal op 7 augustus. Tegen die tijd zullen we vermoedelijk steeds meer renders verschijnen, het design ligt overigens ook al op straat.

Samsung Unpacked 2019

CNET citeert bronnen binnen de industrie die bekend zijn met de situatie. Volgens de website zal de lancering op 7 augustus plaatsvinden in het Barclays Center in de Verenigde Staten. Samsung zal zich in moeten zetten om de voordelen van de Note-serie te laten zien. Andere toestellen, zoals de OnePlus 7 Pro, zijn tegenwoordig net zo groot en bedienen daarmee een vergelijkbaar segment. OnLeaks liet met zijn renders zien dat het toestel zo goed als randloos zal worden. Daarnaast kiest Samsung niet voor een pop-up camera, maar zal het juist een selfiecamera in het scherm plaatsen. Verder zou er een Pro en normale Galaxy Note 10 verschijnen. Het verschil zit onder andere in het schermformaat.

Samsung Galaxy Note 10 - OnLeaks
Beeld: OnLeaks / Galaxy Note 10 renders.

Naast het grotere scherm, zou de Pro ook één extra cameramodule meekrijgen. Precieze details met betrekking tot de camerasensoren zijn er nog niet. Voor de rekenkracht van de Note 10 zal Samsung voor Europa aankloppen bij Exynos voor de 9820 SoC, als het de werkwijze uit eerdere jaren voort zal zetten. Als laatste is inmiddels duidelijk dat de Note 10 het eerste high-end toestel zal zijn van het Koreaanse fabrikant zonder een 3,5mm-audiopoort. Tot op heden stond Samsung bekend als een van de weinige fabrikanten die de poort nog op al zijn toestellen plaatste. Galaxy A-telefoons diende als testplatform voor de wijziging, zo bevat Samsung’s Galaxy A80 al geen 3.5mm-audiopoort meer.