Nieuws

Google zet tablet-ontwikkeling stop

Google laat weten dat het de ontwikkeling van zijn tablets heeft stopgezet. Het blijft wel updates ondersteunen voor de recente Pixel Slate.

Google heeft laten weten dat zijn hardwareteam is gestopt met de ontwikkeling van tablets. Het Amerikaanse internetbedrijf wil zich meer focussen op smartphones met Android en zijn nieuwe laptops met Chrome OS.

Wees niet getreurd

Op Twitter liet Google’s hardware-topman alvast weten dat ze enkel gingen stoppen met de tablets. Om verwarring te voorkomen schreef hij nadrukkelijk dat het de Pixel Slate (2018) zal blijven updaten. Bovendien blijft er ook Android en Chrome OS-ondersteuning voor bedrijven die tablets op deze besturingssystemen willen draaien.

Een mooi voorbeeld van de hardware dat het bedrijf wel verder ontwikkeld is de Pixelbook. Dat toestel is een flinterdunne hybride-laptop die draait op Chrome OS en overigens de enige laptop waarop je Google Assistant je favoriete taken op kan afschuiven.

De Google Pixelbook.

Medewerkers niet ontslagen

Ook heeft deze beslissing helemaal geen impact op de ontwikkeling van Google Home of Nest-producten (oef!). Een woordvoerder van het bedrijf heeft aan Computerworld laten weten dat de beslissing gisteren intern al genomen werd en dat de huidige medewerkers werden al verplaatst naar een ander departement zoals bv. het laptopproject.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business