Apple lanceert zijn 16-inch MacBook Pro mogelijk in september

Apple zou in september een nieuw 16-inch formaat van de MacBook Pro lanceren. Daarnaast zijn er verwachtingen voor specificatie-upgrades voor Intel’s processoren en AMD’s grafische kaarten.

Apple bracht in 2016 grote veranderingen aan op zijn MacBooks. Ze kregen een stuk dunnere randen rond het scherm, en de touchbar werd toegevoegd. Met de designvernieuwingen kregen we ook een nieuw toetsenbord en kwam er het einde aan de USB-A-poorten op Apple’s MacBook. Toch staat er voor het einde van 2019 al een hoop extra’s op de planning. Recent verschenen er al MacBooks bij een Russisch certificeringsbureau, toen was het onbekend om welke modellen het ging. IHS Markit zegt informatie in handen te hebben over een aanstaande MacBook Pro, de eerste MacBook met een 16-inch scherm. Volgens de analisten zou Apple de MacBook tijdens zijn september-event lanceren.

16-inch Apple MacBook Pro

In het rapport van de analisten worden bronnen uit de beeldschermindustrie aangehaald. IHS heeft de informatie niet verkregen via Apple, maar juist via insiders van LG Displays. Dat bedrijf zou zijn geselecteerd om de schermen voor de MacBooks te produceren, zo schrijft Forbes in zijn artikel met betrekking tot het rapport. Apple heeft daarbij gekozen voor een LCD-paneel, in plaats van OLED, een technologie waar steeds meer fabrikanten gebruik van willen maken. LG verwacht elke maand ongeveer 250.000 schermen te moeten leveren aan de techgigant, met een lanceringsdatum die in de maand september zou liggen. Mogelijk worden ze samen gelanceerd met de nieuwste iPhones.

Wat betreft andere details van het scherm weet IHS Markit te vermelden dat de resolutie in 2019 zal stijgen naar 3.072 x 1.920 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid te liggen op 226 PPI (pixels per inch), terwijl de huidige 15-inch modellen een PPI hebben van 220 met een resolutie van 2.880 x 1.920 pixels. Volgens bronnen binnen de industrie zou Apple zich ook richten op nieuwe chips van Intel. Vermoedelijk verkiezen ze daarbij de nieuwste Intel 9e-generatie Core H-processoren. Deze chips zijn echter al aanwezig in de May 2019-refresh van de MacBook Pro. Uiteraard is het mogelijk dat de MacBook Pro ook een nieuwe reeks grafische kaarten verkrijgt voor uitgebreidere keuzes.

Vernieuwde hardware?

Op het moment van schrijven kan je namelijk kiezen uit maximaal de Radeon Pro Vega 20-gpu met 4GB HBM2-geheugen, terwijl AMD al een nieuwe RDNA-architectuur heeft. Vermoedelijk zullen we nog even af moeten wachten, maar dat we een nieuwe MacBook Pro gaan zien in september, dat is inmiddels wel duidelijk. Naast een nieuwe MacBook Pro is het ook afwachten op een nieuwe versie van de MacBook Air. Wat betreft het design hoef je maar weinig nieuws te verwachten, deze laptop ontving in 2018 namelijk nog een geheel nieuw design. Als laatst verwachten de analisten dat er een nieuwe MacBook Pro 13,3-inch zal verschijnen, wat betreft de wijzigingen zijn er veel vraagtekens. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business