Microsoft OneDrive Personal Vault

Wil je online bestanden nog beter beveiligen? Met Microsofts Personal Vault voor OneDrive is dat binnenkort perfect mogelijk.

Microsoft gaat OneDrive voorzien van een persoonlijke kluis die gebruikers zal toelaten om gevoelige bestanden extra te beschermen. Naast een PIN-code, vingerafdruk of je gezicht, zal je Personal Vault ook kunnen gebruiken in combinatie met 2FA (two-factor authentication) om je data te beschermen.

Ga je op vakantie en wil je een kopie van je paspoort beschikbaar hebben in het geval dat je het kwijt geraakt? Of sla je graag je loonbrieven op je computer op? Dan is de OneDrive Personal Vault helemaal iets voor jou. Concreet zal Microsoft een stuk van je harde schijf versleutelen aan de hand van BitLocker zodat je bestanden steeds veilig zijn, ook in transit. Gebruik je de digitale kluis even niet, dan moet je opnieuw inloggen.

Natuurlijk kan je ook simpelweg al je bestanden opslaan in je Personal Vault, maar dan moet je wel bereid zijn om steeds het authenticatieproces te doorlopen en met 2FA is dat al wel even werk.

OneDrive is momenteel de enige aanbieder van deze functie en het lijkt erop dat alle cloudopslagdiensten hun eigen niche proberen ontwikkelen, want eerder vandaag kondigde Google nog aan dat Drive het offline opslaan van bestanden in de Chrome-browser verder zou gaan uitbreiden.

Verder kondigde Microsoft ook een verdubbeling in opslag aan van hun goedkoopste plan (1,99 dollar per maand) van 50 GB naar 100 GB en als je een Office 365 abonnee bent dan kan je bovenop de 1 TB die inclusief is, per 200 GB maandelijks bijkopen, tot maximum 1 TB voor 9,99 dollar.