Nieuws

Twee derde wereldwijde 5G netwerken met Huawei-apparatuur

Huawei heeft iets te vieren. Het bedrijf heeft wereldwijd al 50 contracten binnengehaald voor de levering van zijn 5G-apparatuur.

De Chinese smartphone- en netwerkapparatuurproducent Huawei mag dan al weken negatief in het nieuws komen, toch ziet het bedrijf enkele lichtpunten.

Huawei’s 5G de wereld rond

Steeds vaker en sneller worden 5G-netwerken uitgerold. Wereldwijd zijn verschillende telecomoperatoren begonnen aan de race rond 5G. In deze race speelt Huawei een enorm belangrijke factor.

Het Chinese bedrijf was al één van de grootste producenten in netwerkapparatuur. Volgens Ryan Ding, topman bij het netwerkdepartement, zou het bedrijf intussen al 2/3 van alle commerciële contracten rond 5G binnen gehaald hebben.

Handelsverbod

Je kan minstens zeggen dat dit nieuws verbazend is, sinds het bedrijf door meerdere landen geband werd wegens vermoedelijke spionagesoftware in zijn apparatuur. De VS zette het bedrijf zelfs op een zwarte lijst, waardoor Amerikaanse bedrijven helemaal geen handel meer mogen drijven met Huawei.

Niet veel later trok ook Google de licentie van het bedrijf in waardoor het nieuwe modellen niet meer kan voorzien van een uitgebreide Android-versie.

50 contracten

Volgens Ryan Ding heeft het bedrijf intussen zo’n 50 commerciële contracten buiten China. Het gaat om landen als Zuid-Korea, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Finland en meer. Bovendien heeft de producent al meer dan 150.000 5G netwerkstations verstuurd naar zijn klanten.

Huawei biedt in ieder geval altijd netwerkapparatuur aan die van het begin tot het einde voorzien wordt. Je hoeft dus in principe nergens anders nog materiaal te halen. Echter vertelde een bron aan TechCrunch dat de telecomoperatoren er vaak voor kiezen om enkel bepaalde delen van de netwerkapparatuur aan te kopen, waardoor verschillende producenten zo de kans krijgen om 5G-apparatuur te voorzien.

“2/3e van de wereldwijde 5G-contracten zijn toegekend aan Huawei.” Ryan Ding, topman 5G-departement Huawei

Nek-aan-nekrace

Zoals eerder vermeld gaat het hier om een echte race. Zo heeft Huawei ook in eigen land stevige concurrentie. Producenten Ericsson en Nokia hebben zo een aantal 5G-contracten binnengehaald in China, bij telecomprovider China Mobile.

Ren Zhenfei, CEO van Huawei laat weten dat het niet enkel om 5G-apparatuur gaat. Het bedrijf heeft ook een enorm potentieel op de smartphonemarkt maar kan die momenteel niet ten volle benutten door het handelsverbod. De CEO benadrukt daarom dat de inkomsten op korte termijn lager zullen zijn maar dat het bedrijf zijn wonden zal helen zodat het op lange termijn weer winst kan maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business