BMW zet in op assortiment van 25 elektrische en hybride auto’s in 2023

BMW is een van de weinige fabrikanten die het de afgelopen jaren nog vrij stil heeft gehouden als het aankomt op elektrisch rijden. Tussen nu en 2023 zal daar wel verandering in komen, aldus het Duitse bedrijf.

BMW is samen met Toyota een van de weinige merken die zich nog moet onderdompelen in de wereld van volledig elektrische auto’s. Eerder heeft BMW wel al zijn elektrische i3 uitgebracht, al bleek de actieradius voor de meeste mensen niet lang genoeg om er een aan te schaffen. Om deze trend te keren heeft BMW tijdens een evenement meer duiding gegeven over de toekomst van het Duitse BMW en de komst van elektrische auto’s. Als startschot voor de toekomst heeft BMW ook een hybride sportauto laten zien. Het bedrijf zal zich de komende jaren namelijk niet alleen richten op elektrische modellen, er zullen tevens hybride varianten in het assortiment van BMW verschijnen.

25 verschillende modellen

De autofabrikant heeft op maandagavond tijdens zijn persconferentie aangegeven toe te werken naar 25 elektrische en hybride modellen voor zijn assortiment. Dat deze al in 2023 aanwezig zullen zijn in het assortiment, komt als een verrassing. Eerder had het Duitse bedrijf nog aangegeven dat het tot 2025 zou duren alvorens het zijn elektrische auto’s zou lanceren. Volgens BMW is de tijdswinst afkomstig zijn van het modulaire platform voor zijn toekomstige auto’s. Op die manier zal het relatief makkelijk zijn om de komende vier jaar elektrische en hybride auto’s te ontwikkelen. Het bedrijf liet nog weten dat ongeveer de helft van de 25 verwachte modellen volledig elektrisch rond zal rijden.

BMW ziet elektrisch rijden als #NextGen.

Het zal overigens nog wel even duren alvorens deze elektrische auto’s op de markt verschijnen. Er ligt de verwachting dat de eerste vijf elektrische modellen in de komende twee jaar beschikbaar komen. Tot die tijd moet BMW het doen met zijn (plug-in)hybride’s. Deze auto’s zijn al zuiniger in vergelijking met ‘normale’ diesel of benzine-modellen; BMW hoopt tegen het einde van 2019 zo’n half miljoen elektrische of hybride auto’s op de weg te hebben. Dat is inclusief de huidige BMW i3, waar er tot op heden 130.000 van zijn geproduceerd. Om het aantal snel te verhogen volgt er later dit jaar een elektrische Mini en in 2020 verschijnt de iX3. In 2021 introduceert BMW de iNext en i4.

BMW eDrive Zones

Alhoewel BMW nog hoge verwachtingen heeft voor hybride auto’s, denkt de fabrikant ook mee aan de voortbewegingen in drukke steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Steeds meer steden zullen op termijn een verbod instellen op vervuilende auto’s. BMW speelt daar nu slim op in door een systeem genaamd eDrive Zones te introduceren. In samenwerking met de gemeente Rotterdam en Erasmus Universiteit is er een systeem samengesteld, dat op basis van locatie kan herkennen of het rijdt binnen een milieuzone. Is dat het geval, dan zal de brandstofmotor direct worden uitgeschakeld en zal de auto doorrijden op zijn elektrische motoren. Op die manier mogen de auto’s alsnog de milieuzone inrijden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business