google stadia

Naast een goede internetverbinding en een Stadia-abonnement zal je ook de volle pot voor games moeten meerekenen.

Advertentie

Er komt steeds meer informatie naar buiten over Google’s eigen gaming streamingdienst Google Stadia, maar er zijn ook nog steeds veel vragen. Wat de games gaan kosten, bijvoorbeeld. Aangezien je voor Google Stadia eerst en vooral een snelle internetverbinding nodig hebt (en liefst met onbeperkte bandbreedte) en een Stadia-abonnement als je de games in de hoogste kwaliteit wil ervaren, werd er gehoopt dat de games ter compensatie wat goedkoper zouden zijn. Volgens Phil Harrison van Google zal dit niet het geval zijn.

“Ik heb geen idee waarom games goedkoper zouden zijn op Stadia,” verklaarde Harrison tegenover Eurogamer. Op het eerste zicht lijkt een volledige prijs voor games dus wat moeilijk te rechtvaardigen, maar volgens Harrison zit de waarde net in het feit dat de games overal toegankelijk zijn. “De waarde die je krijgt van de game op Stadia is dat je het op elk scherm kan spelen – tv, pc, laptop, tablet, telefoon,” zegt Harrison. “Ik denk dat dat waardevol wordt voor de spelers.”

Het is echter nog niet duidelijk hoeveel de games precies gaan kosten op Stadia. “De uitgever of de ontwikkelaar heeft net zoveel controle over de prijzen als wij, dus het is een beetje lastig voor mij om te voorspellen wat de prijzen zullen zijn. We zullen ons echter duidelijk bewust zijn van de gangbare prijzen op de markt.”

Google Stadia wordt in november gelanceerd. De dienst is nu reeds te bestellen via de officiële website.

Advertentie