Windows 1.0 Microsoft sociale media

Is de Twitter-account van Windows gehackt? Er is alvast iets vreemds aan de hand bij Microsoft en het lijkt dat we terug in de tijd zijn gegaan naar 1985.

Er is iets vreemds aan de hand bij Microsoft. Gisteren verscheen er op het Windows Twitter-account plots een korte video die het ‘nieuwe’ Windows 1.0 aankondigde. De video deed dat door vanaf het Windows 10 logo via alle oude logo’s terug in de tijd te duiken naar 1985, toen het besturingssysteem voor het eerst werd uitgebracht. Verschijnt er weldra een nieuwe versie van Windows? Of gaat het hier om een promotiecampagne?

https://twitter.com/Windows/status/1145731141695168512

Het lijkt alvast goed mogelijk dat het om een marketingcampagne gaat. Op het Instagram-account van Microsoft werden bijvoorbeeld alles oude posts verwijderd en bleef enkel de vreemde video nog over. De profielafbeelding van de verschillende accounts werd ook aangepast naar het klassieke Windows 1.0 logo. In de beschrijving van de tweet had Microsoft het dan weer over MS-DOS en werd er een diskette-emoji gebruikt. 

Stranger Things?

Het lijkt misschien wat willekeurig, maar je moet er wel even bij stilstaan dat 1985 eveneens het jaar is waarin het nieuwe seizoen van Netflix-serie Stranger Things zal plaatsvinden en het wil nu net dat dit seizoen vanaf 4 juli beschikbaar is. Toevallig? Waarschijnlijk niet, maar we zullen nog enkele dagen geduld moeten hebben.