Nieuws

Facebook wil meer vrouwen in dienst

Het social media bedrijf hoopt in de aankomende vijf jaar het aantal vrouwelijke werknemers te hebben verdubbeld.

Bij het aannemen van nieuw personeel zal Facebook de focus wereldwijd gaan leggen op vrouwen. Zo maakt Maxine Williams, diversiteitsdirecteur van het bedrijf bekend in een blogpost.

Helft van personeel vrouw

Facebook is in de afgelopen zes jaar al meer divers geworden, maar nog steeds zijn het vooral (in de VS) blanke of Aziatische mannen die voor het social media bedrijf werkzaam zijn. Daar moet verandering in komen vindt Maxine Williams. In de komende vijf jaar wil zij dat het personeelsbestand wereldwijd voor de helft uit vrouwen bestaat. Voor de locaties in Amerika komen daar nog ondervertegenwoordigde groepen (Afro-Amerikanen en Latino’s), mensen met een beperking of handicap en veteranen bij.

Huidige situatie

Van de 37700 personeelsleden wereldwijd is ongeveer 63% man en 36.9% vrouw. Van het personeel dat een technische functie vervult, is maar liefst 77% man en 23% vrouw. En als we het hebben over etniciteit, dan zijn er in Amerika 44.2% blanken en 43% Aziaten werkzaam bij Facebook, tegenover 5.2% Latino en maar 3.8% Afro-Amerikaans. Daar valt dus nog wel het een en ander te behalen.

Zoals ze zelf zeggen wil Facebook een omgeving creëren waarin mensen van allerlei achtergronden kunnen groeien. Een voortdurend proces. Williams noemt de missie van het bedrijf ambitieus en ontzettend belangrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business