Nieuws

Nintendo lanceert Nintendo Switch Lite

Nintendo lanceert na enkele geruchten dan toch een Switch Lite-versie. Een nieuwe console die goedkoper is en een broekzakgrootte heeft.

Er komt een nieuwe Switch aan! Hij zal een pak kleiner zijn en kost tot honderd euro minder.

Broekzakgrootte

De Switch Lite wordt een goedkoper alternatief voor de huidige Switch. Je hebt er al een voor 200 euro die in je broekzak zal passen. Hij lijkt ongelofelijk op de PSP en lijkt ook wel een uitgebreide versie van de Nintendo DS2 te zijn.

Je kan hem niet connecteren met je tv en de Joy-Con controllers hangen vast in het toestel. Het is dus niet hetzelfde concept als bij de eerste Switch. De bedoeling is eigenlijk dat de twee systemen naast elkaar gaan functioneren en dat de ene geen opvolger is van de andere.

https://www.youtube.com/watch?v=i4FCmHeKzdE

Verschillende verbeteringen

De Lite versie is zoals zijn naam het zegt duidelijk lichter, vooral als je het verschil met de gewone Switch probeert. Het toestel schijnt ook wat steviger aan te voelen en ligt beter in je hand, omdat de joy-cons vastzitten.

Volgens Nintendo krijgt de Lite-versie een verbeterde batterij met een iets krachtigere chip. Verder is de nieuwe Lite verkrijgbaar in drie kleuren: grijs, geel en turquoise. Er komt ook een Pokémon-versie met een exclusieve skin.

In de verkoop

De verkoop van de Switch Lite start op 20 september 2019 en zal je 200 euro kosten. De Pokémon-versie, die even duur is, komt twee maanden later uit; op 8 november.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business