Nieuws

Pinterest komt met nieuwe video tool

Het online moodboard slaat hiermee een nieuwe weg in en richt zich niet alleen meer op afbeeldingen.

Pinterest, vooral bekend als online moodboard, introduceert een nieuwe functie; een video tool waarmee merken en makers hun video’s gemakkelijk kunnen uploaden.

Hiermee slaat het platform een andere weg in, want de focus bij Pinterest lag voorheen vooral op afbeeldingen. Het ‘pinnen’ van allerlei plaatjes die je overal vandaan haalt om deze vervolgens te verzamelen op verschillende borden.

Stijging

Het plan voor een video tool komt voort uit de vraag van de gebruikers. Uit onderzoek blijkt dat er in sinds 2018 een stijging is te zien in de zoekfunctie  naar inspiratievideo’s. En van de 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers zegt 54% dat zij geïnspireerd worden door video’s op Pinterest vergeleken met video’s op andere platformen. En daarom heeft het bedrijf besloten om een video uploader op het platform te plaatsen. Zeker voor bedrijven is dit interessant, zij kunnen hun video’s op een plek plaatsen en via de analytics tool zien hoe hun content presteert en ze kunnen hun traffic analyseren.

Inplannen

Ook is het mogelijk voor makers en bedrijven om hun video’s op een bepaald tijdstip in te plannen met de Pin Scheduler tool. Handig voor als je een video ‘s avonds wil plaatsen, maar op dat moment niet in de gelegenheid bent om hem online te zetten.

Tutorials

Wat voor video’s we dan met name zullen zien op Pinterest? Voornamelijk How to video’s en tutorials afgestemd op Pinterest-gebruikers, want zo zegt het bedrijf video’s komen en gaan en op Pinterest hebben ze een langere houdbaarheid. Pinterest richt zich hiermee vooral op bedrijven die hun merkbekendheid willen vergroten. Het wordt dus voor de gebruiker allemaal wat commerciëler, al zijn we dat inmiddels wel gewend met Facebook en Instagram.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business