Nieuws

Google introduceert nieuwe app Shoelace

De app is gericht op het maken van nieuwe vrienden, ontdek mensen in de buurt met gedeelde interesses voor evenementen of activiteiten en kom in contact via Shoelace.

Facebook krijgt er weer een concurrent bij, namelijk Shoelace, een social network app ontwikkeld door Google.

Het is dan wel een app om je sociale netwerk te vergroten, de focus ligt niet op de vrienden die je al hebt maar op het maken van nieuwe vrienden. Het is gericht op het organiseren van lokale evenementen en activiteiten.

Google, Shoelace

Loops

Als je eenmaal een uitnodiging hebt ontvangen voor de app, anders kom je er namelijk niet in, kun je beginnen. Je geeft aan waar je interesses liggen, en vervolgens krijg je een suggestie van activiteiten of evenementen in de buurt die matchen met jou interesses. Dit worden ‘Loops’ genoemd. Ook is het mogelijk om je eigen feest te organiseren en er zit een ingebouwde kaart in waarop je andermans Loops kunt zien. Zie je een evenement waar je graag heen wil, of een activiteit waar je aan wil deelnemen? Dan moet je eerst om toestemming vragen. Zodra je wordt toegelaten kun je je aanwezigheid pas bevestigen.

Opvolger van Google+?

Vele zeggen dat dit weleens de opvolger van Google+ zou kunnen zijn. In april ging de dienst definitief offline, nadat Google in december 2018 al bekendmaakte dat ze ermee gingen stoppen. De dienst was niet zo populair onder consumenten, maar wel onder bedrijven die het platform intern gebruikten. Shoelace lijkt toch wel echt gericht te zijn op consumenten. De app is ook heel handig voor mensen die net verhuisd zijn en nieuwe mensen willen ontmoeten die in de buurt wonen.

Google, Shoelace

Test

Op dit moment wordt Shoelace nog getest in New York en werkt op iOs en Android. Om gebruik te kunnen maken van de app moet je over een Google-account beschikken. Het team hoopt binnenkort te gaan uitbreiden naar meer Amerikaanse steden. Wanneer Shoelace beschikbaar wordt voor Europa is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business