verbergen

Het bedrijf wil gebruikers meer controle geven over de discussies die zij starten, en geeft ze de mogelijkheid om beledigende reacties te laten verdwijnen.

Advertentie

Afgelopen week maakten we bekend dat Instagram actie onderneemt tegen cyberpesten, nu volgt ook Twitter. Wel op een iets andere wijze, maar het doel is hetzelfde; mensen die gemene of vervelende reacties achterlaten de mond snoeren.

Dat maakt het bedrijf bekend in een blog op hun website. Ze benadrukken de belangrijke gesprekken die worden gestart op het platform, en hoe het mensen bij elkaar brengt voor het plezier, maar ook om van elkaar te leren. En hoe irritant het dan is dat er vervolgens beledigende reacties worden geplaatst, die helemaal niks toevoegen aan het gesprek of de discussie.

Controle

Twitter is van mening dat je als gebruiker enige controle moet hebben over de gesprekken die je begint. En daarom hebben ze een functie ontwikkeld, die het mogelijk maakt om storende of kwetsende reacties te verbergen.

Niet helemaal weg

De reactie wordt niet verwijderd, het is nog wel mogelijk om hem te zien. Dit doe je door op een grijs icoontje te klikken. Reden hiervoor is dat Twitter transparant wil blijven over het feit dat iemand besluit om een reactie te verbergen. “We willen eerst gaan kijken hoe deze functie meer controle geeft aan de auteurs, zonder afbreuk te doen aan de transparantie en de openheid. Dat is namelijk hetgeen wat Twitter zo krachtig maakt.”

 

Vanaf volgende week start Twitter met het testen van de nieuwe functie in Canada. Het bedrijf wil eerst feedback en zien hoe ze de feature nog kunnen verbeteren, voordat het wereldwijd beschikbaar is.

 

Advertentie