Nieuws

Waze vermeldt nu ook prijzen van tolwegen

Navigatie-app Waze wordt steeds veelzijdiger, om goed voorbereid op de weg te gaan kun je nu van tevoren zien hoeveel geld je kwijt bent aan de tolwegen.

Na het nieuws over de toegang tot Google Assistant, heeft de navigatie-app Waze er nu weer iets nieuws bij, de app gaat je vertellen hoeveel de tolwegen kosten.

Waze is sinds 2013 onderdeel van Google en helpt weggebruikers met het verbeteren van hun ritten. Dit doen ze door middel van het verzamelen van verkeersinformatie; je kunt als gebruiker meldingen delen over ongevallen, wegwerkzaamheden en meer. Zo kunnen mensen voordat ze de weg opgaan, via de app zien of er oponthoud is op hun route.

credit: Waze

Tolwegen

Je kent het wel, als je op vakantie gaat met de auto duurt het niet lang voordat je een tolweg nadert. Hoewel je met Waze al kunt zien waar de tolwegen zich bevinden, en je dus moet betalen, is het nu ook mogelijk om via de app te zien hoeveel het je gaat kosten. En die informatie wordt voorzien door andere Waze-gebruikers, die al eerder de tolweg hebben gereden. Enorm handig dus, want zo weet je van tevoren hoeveel de tolwegen je gaan kosten en kun je checken of je wel genoeg geld op zak hebt. Maar het geeft je ook de keuze om de betreffende weg te mijden, als je het te duur vindt.

 

Beschikbaarheid

Helaas moeten wij nog wachten op de nieuwe functie. Voor nu is de update, voor iOS en Android, alleen nog beschikbaar in Amerika en Canada. Waze heeft nog geen uitspraken gedaan over de uitrol van de functie naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business