Vandaag is het Wereld Emoji Dag. Daarom hebben en Apple en Google iets te vieren en delen ze cadeautjes uit.


Vandaag is het Wereld Emoji Dag. Inderdaad Wereld Emoji Dag… Waarom dat bestaat? Geen idee! Maar het is vandaag en de reden dat deze feestdag op 17 juli doorgaat komt omdat het de dag is die aangeduid staat op de kalender-emoji. ?

Nieuwe emoji’s ?

Om die dag te vieren hebben Google en Apple laten weten dat er in de komende maanden een heleboel nieuwe emoji’s zitten aan te komen voor hun besturingssystemen. In die nieuwe bibliotheek zitten op zich onbelangrijke, maar leuke, dingen zoals een flamingo. In totaal gaat het om zo’n 230 nieuwe emoji’s.

Maar uiteraard zorgt Apple ook meer en meer voor de aanwezigheid van emoji’s die wel belangrijk zijn. Namelijk een blinde man met een stok of een oor met een gehoorapparaatje.


Verder hebben de bedrijven de emoji’s van hun koppeltjes nog eens onder de loep genomen. Zo zijn er vanaf binnenkort ook koppeltjes beschikbaar met gemengde geslachten of huidskleuren. Google heeft ook laten weten dat het vanaf Android Q mogelijk zal zijn om bij emoji’s zoals een politieman ook voor een vrouw te kunnen kiezen. Zo wil het bedrijf het uitstralen dat een beroep niet geslachtsgebonden is.

Bovendien ligt de focus in de nieuwe emoji’s vooral ook op emoji’s die gaan over toegankelijkheid of mensen met een handicap. Zo komt er een blindengeleidehond, mensen in een rolstoel of een kunstarm en kunstbeen.

Binnenkort kan je ook kiezen voor een luiaard, flamingo, een orang oetan of zelfs een stinkdier:

Officiële Wereld Emoji Dag

Voor de geïnteresseerden; er is ook een officieel evenement op Facebook waarbij je kan deelnemen aan een wedstrijd. De organisatie heeft ook gedacht aan een Emojidag-anthem, die kan je hier beluisteren.

De volledige lijst met nieuwe emoji’s kan je hier bekijken.