Nieuws

Londense metro krijgt volwaardig 4G-netwerk

Londen lanceert tegen maart 2020 een volwaardig 4G netwerk in zijn gehele metronetwerk.

In een persbericht heeft de Londense burgemeester, Sadiq Khan, laten weten dat de Britste hoofdstad een volwaardig 4G-netwerk uitrolt in metrotunnels.

Testtraject

Het 4G-netwerk zal eerst geïnstalleerd worden op een testtraject op de Jubilee lijnen. De Jubilee lijnen zijn de meest ‘recente’ metrolijnen in Londen. Transport for Londen, de organisatie achter de Londense metrolijnen, plant dus nu een 4G-netwerk op alle metrolijnen.

2020 is het doel

Passagiers zullen dus vanaf maart 2020 eindeloos door hun Twitter-feed kunnen scrollen zonder dat het netwerk er tussenuit gaat. Om dat netwerk tot stand te krijgen moet er meer dan 2000 kilometer aan kabels bijgelegd worden.

“Dit is een belangrijke stap voor onze dagelijkse metroreizigers, ik ben blij dat we vanaf maart het 4G-netwerk kunnen lanceren.” – Sadiq Khan, burgemeester van Londen

Het is inderdaad een belangrijke stap, momenteel heb je nog maar in sommige delen een internetverbinding of je moet afhankelijk zijn van de 260 WiFi-punten in de metrostations van Londen. Echter kan je al raden hoe goed/slecht die werken en dat de beveiliging van die netwerken te wensen overlaat. Het nieuwe mobiele-netwerk zal daar dus zeker verandering in brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business