Microsoft Office Online

Microsoft wil dat je vanaf nu elke vorm van Office gewoon Office noemt en maakt daarmee een einde aan termen zoals Office Online.

Advertentie

Microsoft heeft aangekondigd dat het Office Online, waar bijvoorbeeld Word Online en Excel Online deel van uitmaken, gaat hernoemen naar simpelweg Office. Bijgevolg is er binnenkort dus geen onderscheid meer tussen de benamingen voor verschillende platformen. 

Bill Doll, Senior Product Marketing Officer bij Microsoft, legt op de techcommunity website van Microsoft uit waarom de verandering zal worden doorgevoerd. Volgens hem is het aanbod van Office op verschillende platformen namelijk zo uitgebreid dat het niet langer logisch is om per platform de merknaam anders weer te geven. 

Is dat niet verwarrend?

Dat kan natuurlijk wel eens voor problemen zorgen. Op de TechPulse-redactie maken we bijvoorbeeld vaak het onderscheid tussen Word Online en Word, vaak omdat de offline variant simpelweg beter werkt en er dus al eens gewisseld moet worden. Doll haalt dat probleem aan en zegt dat je in de toekomst referenties zoals “Office voor het web” en “Office voor Mac”, “Office voor Android”,… zal zien verschijnen in communicatie van Microsoft om het verschil duidelijk te maken. Om het helemaal duidelijk te maken voegt Doll er aan toe dat je ook “… op Office.com” of “… in je browser” zal zien verschijnen.

Aan de functionaliteit van de verschillende platformen verandert gelukkig niets. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

10 tips om meer uit OneDrive te halen

Met OneDrive kan je je bestanden in de cloud opslaan, waarna je ze overal kan raadplegen. We sommen de belangrijkste functies op.