‘RED schuift de schuld van Hydrogen One-flop naar fabrikant’

RED bracht in 2018 de RED Hydrogen One uit. Een telefoon die uitliep op een flop, al zou dat door de Chinese ODM veroorzaakt zijn. Een tweede Hydrogen-telefoon is ook alvast op komst.

RED staat voornamelijk bekend om zijn camera’s die in de filmindustrie gebruikt worden. In 2018 begon het bedrijf aan een nieuw experiment, de RED Hydrogen One. Het zou de eerste smartphone zijn van het merk dat bekendstond om zijn fenomenale camera’s. Helaas was de sfeer rondom het toestel al snel gewijzigd. Niet alleen werd het toestel telkens vertraagd, bij het eindresultaat bleek dat de telefoon een aantal problemen had. Helaas voor RED, zou je zeggen. Maar juist de oprichter van RED, Jim Jannard, denkt daar anders over. In een nieuw bericht legt hij de schuld van alle problematiek juist bij de Chinese ODM die de telefoon voor RED ontwierp.

Samenwerking ODM en RED

Volgens Jannard heeft de ODM (Original Design Manafucturer) zeer slecht met RED samengewerkt, waardoor bekende bugs niet uitgewerkt konden worden. Om welke ODM het precies gaat heeft de topman niet vermeldt. Het bedrijf zou in elk geval verantwoordelijk zijn geweest voor het in elkaar steken van de mechanische onderdelen, maar ook de integratie met Qualcomm’s SoC werd door de ODM afgehandeld. Naast de ODM werkte RED ook samen met het Chinese Foxconn om de telefoon in productie te nemen. De samenwerking met het bedrijf dat ook iPhones in elkaar zet, zou juist erg soepel zijn verlopen. Een tweede telefoon wordt in elk geval niet met de originele ODM ontwikkeld.

RED’s oprichter heeft in zijn berichten al aangegeven dat RED werkt aan een tweede telefoon, de RED Hydrogen Two. Specifieke details over het toestel zijn nog niet uitgelekt, maar de kans is vrij groot dat het een compleet andere telefoon dan zijn voorganger zal zijn. Het zal de telefoon met de ‘nieuwe’ Chinese ODM ontwikkelen, waarna Foxconn de telefoon vermoedelijk zal fabriceren. Je kan verwachten, nu de telefoon is genoemd, dat we in de komende weken al wel meer details te horen zullen krijgen. Naast de nieuwe telefoon, zal de cameramodule nu ook daadwerkelijk verschijnen met de lancering van de volgende RED Hydrogen.

RED Hydrogen-cameramodule

Het eerste toestel van RED, de Hydrogen ONE, heeft al pinnen aan de achterkant om de module op te plaatsen. Door problemen bij de ODM werd de module echter nooit een succes, met de nieuwe ODM heeft de camerafabrikant wederom de ontwikkeling doorgezet. Met de module zou het goed mogelijk moeten zijn om foto’s te schieten met je telefoon, zonder dat je telkens een echte camera mee moet dragen. Wanneer de nieuwe telefoon verschijnt en voor welk bedrag, heeft RED nog niet laten weten. Wel zullen eigenaren van de Hydrogen One een voorsprong krijgen op de nieuwe klanten, mede door een lagere prijs en eerdere beschikbaarheid voor deze kleine groep gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business