Nieuws

Ook NBCUniversal komt met streamingdienst

Zat jij ook op een zoveelste streamingdienst te wachten? NBCUniversal wil volgend jaar alvast een poging doen, met titels zoals The Office in de bibliotheek.

De Amerikaanse internetserviceprovider Comcast, eigenaar van NBCUniversal, wil in april volgend jaar een eigen streamingdienst lanceren. Dat liet CEO Steve Burke vandaag weten tijdens het overzicht van het voorbije kwartaal. Meer informatie werd er nog niet bekend gemaakt, maar de razend populaire tv serie The Office kan je wel alvast verwachten op het platform. 

Het nieuws is zeker geen complete verrassing, want we weten al enkele weken dat NBC zijn deal met Netflix over de serie niet verlengd had en de serie dus van het streamingplatform verdwijnt in 2020. Wat de impact van deze regeling bij ons gaat zijn is nog niet duidelijk. Alle negen seizoen van The Office zijn hier immers te vinden op Amazon Prime. 

Moest NBCUniversal dus wereldwijde plannen hebben dan kan hier mogelijk verandering inkomen. Ondertussen is het ook afwachten wat voor content er zal verschijnen op het nieuwe streamingplatform, want enorm groot is de bibliotheek van NBCUniversal niet. Het bedrijf gaf dan ook toe dat het grote merendeel van de streamingdienst zal bestaan uit content van buiten het bedrijf. Comcast is ook in het bezit van het Britse Sky Studios, dat een groot aantal Europese abonnees heeft. 

Concurrentie is er alvast genoeg voor NBCUniversal, want ook Disney+ en Apple TV Plus zitten eraan te komen in de nabije toekomst. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business