Cowboy Adrien Roose

Belgische start-up Cowboy lanceert verschillende verzekeringspakketten om je Cowboy e-bike te beschermen tegen diefstal en schade

Advertentie

Een tijdje geleden hadden we al het genoeg om de Cowboy e-bike te mogen reviewen, een elektrische fiets van Belgische makelij. Het was al de tweede versie van de e-bike en voor het eerst was deze nu ook beschikbaar in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Tijd dus voor de start-up om uit te breiden met extra diensten en dat doen ze met de Easy Rider beschermingspakketten tegen schade en diefstal. Cowboy werkt hiervoor samen met Qover, een verzekeringsbedrijf dat ook de fietskoeriers van Deliveroo verzekert. 

Find my iPhone bike

Elektrische fietsen zijn nu eenmaal niet goedkoop en dat maakt hen een ideaal doelwit voor fietsdieven. Cowboy heeft momenteel al een “Find my bike” functionaliteit ingebouwd in de app waarmee je je fiets kan volgen in geval van diefstal, wat zich vertaalt als het gratis Easy Rider Basic-plan. Volgens het bedrijf zijn er zo al 14 van de 20 gestolen e-bikes teruggevonden. 

Met een Easy Rider Standard-abonnement kan je echter nog een stap verder gaan en wordt je onmiddellijk op de hoogte gebracht als je fiets verplaatst wordt en is je fiets verzekerd tegen diefstal. Mag het enkele euro’s meer zijn? Dan kan je Easy Rider Plus nemen om jezelf te beschermen tegen schade én vandalisme. Een claim indienen is alvast supersimpel en kan direct via de Cowboy-app. Gebruikers van de twee betalende pakketten worden bovendien binnen de vijf minuten geholpen door de klantendienst van Cowboy.

“Politiestatistieken tonen aan dat er in België dagelijks meer dan 100 fietsen gestolen worden. 20 à 25% van de fietsers koopt na een diefstal geen nieuwe fiets, wat begrijpelijk is. Onze klanten willen meer dan ooit gemoedsrust als ze hun fiets ergens op slot moeten leggen. We willen van de veiligheid en bescherming van de Cowboy fiets een echte differentiator maken op de markt, net zoals ons uniek design dat is. Daarom hebben we de “Find My Bike” functionaliteit ontworpen en voegen we er vandaag een compleet verzekeringsaanbod aan toe tegen diefstal en schade”

 Adrien Roose, CEO en mede-oprichter van Cowboy.

Prijs

Het Easy Rider Basic pakket is zoals gezegd gratis. Voor Easy Rider Standard betaal je 8 euro per maand. Voor Easy Rider Plus leg je elke maand 10 euro op tafel. Een abonnement moet binnen de eerste 6 maanden na aankoop afgesloten worden en dat voor een periode van minimum 1 jaar.  

Het volledige persbericht kan je hier lezen. Onze review van de Cowboy 2019 vind je hier

 


Gerelateerde artikelen

Cowboy 2019 e-bike review: Heerlijk fietsen, zonder moeite

Een elektrische fiets, is dat wel iets voor iemand van mijn leeftijd? Absoluut! Dat bewijst Cowboy, een Belgische start-up en producent van de Tesla onder de e-bikes.