Jaybird introduceert Vista-draadloze oortjes: nee, niet Windows Vista

Jaybird heeft de opvolgers van de Run XT’s aangekondigd, de Jaybird Vista’s. Met deze oortjes neemt de batterijduur flink toe, terwijl het gewicht is afgenomen.

Voorheen was het voor Jaybird lastig om te concurreren met andere volledig draadloze oortjes. Het had weliswaar de Jaybird Run, met als opvolger de Run XT’s, maar een groot succes is het dan toch nooit gebleken. Hoewel de geluidskwaliteit prima was, hadden de oortjes altijd last van een aantal problemen. Het dochterbedrijf van Logitech zet nu met de Vista-oortjes wederom in op het segment en hoopt alle problemen van de vorige generaties te verhelpen. Het is daarmee het tweede paar van volledig draadloze oortjes die het bedrijf in 2019 introduceert. Naast de interne hardware hebben de oortjes ook een nieuw design waardoor ze er ‘beter’ uit moeten zien met tevens een lager gewicht.

Connectieproblemen Jaybird Run XT’s

Een van de belangrijkste aanpassingen vanuit Jaybird is de manier waarop deze met je telefoon in verbinding raakt. Bij de Jaybird Run en Run XT werd er gebruikgemaakt van twee connecties van Bluetooth. Een daarvan raakt in verbinding met je telefoon, terwijl de ander de data door zal gaan sturen naar het andere oortje. Het nadeel is dat het audio-sync problemen kan opleveren. Door de verbindingen los van elkaar te stellen, heb je dit probleem niet meer. Jaybird past daar bij de Vista wederom twee Bluetooth-verbindingen voor toe, die allebei met je smartphone verbinding maken. Om deze technologie mogelijk te maken zit er ook een nieuwe JBS1-chip in voor deze connectiviteit.

Ook het design van de oortjes heeft een upgrade ontvangen, waarbij de oortjes wederom nog wat gewicht zijn verloren. Jaybird heeft de weerhaken laten zitten, maar verder is er maar weinig over van het oude design. Om terug te komen op het gewicht, dat komt nu uit op 6 gram per oortje. In vergelijking zou je de AirPods kunnen nemen die slechts vier gram per oortje wegen. Gelukkig is de IPX7-certificatie voor waterbestendigheid wel aangebleven, waardoor je er nog altijd zonder enig probleem mee door de regen kan hardlopen – en als je zweet zorgt dat ook niet voor problemen. In het geval dat de oortjes enorm nat worden, zou een nieuwe interne pakking het water uitsluiten.

‘Nog langere batterijduur’

Als laatste is het nog kijken naar de batterijduur van de oortjes, die wonder boven wonder nog wat beter lijkt te zijn dan bij de vorige generatie ondanks het lagere gewicht. Jaybird claimt dat er zo’n zes uur batterijduur in de oortjes zou zitten, met nog eens 10 uur in de oplaadcase. Daarmee kom je op ongeveer 16 uur per laadbeurt van de case, vier uur langer dan bij de XT’s. Oh, en opladen zal nu eindelijk verlopen via een USB-C-poort. Wat betreft de prijs zal Jaybird de Vista op hetzelfde prijspunt uitbrengen als de ‘oude’ earbuds die nog aan het begin van 2018 verschenen, zo rond de 179 euro. 

jaybirdJaybird VistamobielontspanningRun XTVolledig draadloze oortjes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals