Game Color Plus screenshot
OPPO Game Color Plus in actie (links).

OPPO heeft vandaag twee nieuwe technologieën geïntroduceerd voor gamers: Game Color Plus en Dual Wi-Fi.

Tijdens de Chinajoy Gaming Expo in Shanghai heeft smartphoneproducent OPPO twee nieuwe technologieën voorgesteld. Het gaat om Game Color Plus en Dual Wi-Fi, twee innovaties die moeten helpen bij het optimaliseren van de beeldkwaliteit en verbindingssnelheden en moeten zorgen voor het probleemloos schakelen tussen netwerken. 

Game Color Plus

Voor de ontwikkeling van Game Color Plus werkte OPPO samen met chipproducent Qualcomm en maakte men gebruik van Qualcomm Snapdragon Elite Gaming en de self-adaptive technologie van het bedrijf. Deze technologie zal ervoor zorgen dat de beeldkwaliteit van mobiele games de hoogte inschiet. Zo zullen de grafische effecten er een stuk beter uitzien, met name door betere details, kleursaturatie en contrast. Met Game Color Plus krijg je tevens de mogelijkheid om de visuele presentaties van games naar eigen voorkeur bij te stellen via een handige UI en zullen games zich beter aanpassen aan de schermen van OPPO-smartphones voor een betere visuele ervaring. 

OPPO is daarmee de eerste smartphoneproducent ter wereld die gebruikmaakt van Game Color Plus. De technologie moet bovendien zorgen voor beter energiebeheer en dus een langere batterijduur. 

Game Color Plus screenshot
OPPO Game Color Plus in actie (links).

Dual Wi-Fi

OPPO kondigde ook hun nieuwe Dual Wi-Fi technologie aan voor smartphones die gebruikmaken van ColorOS 6. Zoals de naam al doet verwachten, geeft de technologie je de mogelijkheid om met twee draadloze netwerken tegelijk te verbinden. Data zal onafhankelijk van elkaar verstuurd worden, waardoor de verbindingsnelheid hoger zal liggen en de gebruikservaring een boost zal krijgen. Dual Wi-Fi wordt ondersteund door de DBS/DBDC technologie die we vinden in de OPPO Reno.

Dual Wi-Fi moet vooral handig zijn in situaties waar een bestaande netwerkverbinding enorm zwak is én in gevallen waar het netwerk zwaar belast wordt, bijvoorbeeld door downloads. Eens verbonden met twee netwerken, kan er naadloos tussen beiden gewisseld worden en zal je tijdens het gamen of surfen dus geen onderbrekingen tegenkomen.