Nieuws

Samsung kondigt Galaxy Watch Active 2 aan

Samsung heeft vandaag de opvolger van zijn sporthorloge aangekondigd. De Galaxy Watch Active 2 komt op 13 september uit en start vanaf 299 euro.

Het toestel volgt daarmee de eerste Galaxy Watch Active op, die eerder dit jaar verscheen. De nieuwe Galaxy Watch 2 krijgt in tegenstelling tot zijn voorganger een ring rond het scherm waarmee het toestel kan worden bediend. Het betreft overigens geen fysieke ring, maar deze wordt digitaal nagebootst met voelbare klikjes. De ring moet een groter gebruiksgemak met zich meebrengen. In de vorige versie moest je nog swipen en tikken om je door de menu’s heen te begeven, nu kan dat dus ook met de ring. Zeker gezien het een sporthorloge betreft lijkt dit een zeer welkome toevoeging.

 Specificaties en nieuwe functies

Het horloge wordt uitgebracht in twee maten, draait opnieuw op Samsungs eigen Tizen systeem en vertoont qua uiterlijk veel gelijkenissen met het eerste model. De grootste variant (44mm) heeft een 1,4”-oledscherm met 360×360 pixels en een 340mAh-accu, en de kleinste variant (40mm) heeft een 1,2”-oledscherm met 360×360 pixels en een 247mAh accu. Beide schermen zijn voorzien van Gorilla Glass-bescherming.

Het toestel ondersteunt bluetooth 5.0, wifi en nfc, en is compatibel met Android 5.0 en iOS 9.0. Er zit er een verbeterde hartslagmeter in met een 8-punts sensor ten opzichte van de 4-punts sensor van zijn voorganger. Dit moet het mogelijk maken om een ecg te maken, zoals de huidige Apple Watch reeds kan.

De Galaxy Watch Active 2 herkent zeven activiteiten (zoals hardlopen, fietsen en zwemmen) automatisch en kan ook je dieet, slaap en stress registreren.

Prijzen en beschikbaarheid

Het horloge wordt op 13 september uitgebracht in verschillende kleuren waarbij telkens gekozen kan worden voor een roestvrij stalen of aluminium versie. Hieronder vind je de prijzen:

  • 40mm in aluminium vanaf € 299
  • 40mm in roestvrij staal vanaf € 399
  • 44mm in aluminium vanaf € 319
  • 44mm in roestvrij staal vanaf € 419

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business