Nieuws

Hyundai lanceert eerste wagen met zonnedak

Hyundai lanceert zijn Sonata Hybrid in Zuid-Korea. De wagen beschikt over een zonnedak dat je tot 60 procent meer actieradius kan opleveren.

De Hyundai New Sonata Hybrid rijdt vanaf vandaag op de Zuid-Koreaanse wegen met zijn zonnedak. Na de lancering van Hyundai in de herfst van 2018 is de wagen nu werkelijkheid.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat zo’n zonnedak nu eigenlijk echt bijdraagt. Wel, redelijk veel. De zonnepanelen op het dak kunnen voor 30 tot 60 procent extra batterijvoeding zorgen. Dat wil zeggen, als de batterij volledig is opgeladen kan de wagen met het zonnedak (uiteraard op zonnige dagen) zo’n 1300 km ver rijden. Dat is de moeite, toch?

Regen

Uiteraard moeten we deze cijfers nuanceren, de kans dat je er echt zo’n 1300 km mee gaat rijden is redelijk klein. Vooral in ons regenachtig land (al is dat momenteel een stuk minder) zou het zonnedak niet heel relevant zijn. Toch duidt het erop dat zo’n zonnedak in veel landen wél kan helpen. De Hyundai Sonata is trouwens ook een betaalbare wagen, dat maakt dat elektrische wagens met een zonnedak dus niet enkel voor de luxueuze modellen als bijvoorbeeld de Lightyear zijn.

De wagen zou tegen 2020 ook in Noord-Amerika verkrijgbaar zijn. Wanneer en of hij in Europa op de markt zou verschijnen is momenteel onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business