Nieuws

Google maakt einde aan Google Trips

Was jij een fanatiek gebruiker van de Google Trips app tijdens het reizen? Google trok zonet de stekker uit de app.

Google heeft gisteren officieel een einde gemaakt aan de geliefde Google Trips-app. Er verschenen al enkele maanden meldingen in de app dat dit er zat aan te komen en sinds 5 augustus is het dan ook effectief zo ver.

Google Trips was veruit de populairste app van Google en de functionaliteit ervan was in andere vormen terug te vinden in populairdere apps zoals Google Maps. Toch had Google Trips een verzameling gebruikers die deze app wel apprecieerden en het jammer vinden dat er een einde aan moest komen. Als frequent citytripper gebruikte deze redacteur de app best vaak en vond ik het enorm handig dat alle info over je bestemming zonder moeite in één app te vinden was. Je reservaties werden automatisch uit Gmail ingeladen en je kon makkelijk activiteiten in de buurt raadplegen of gewoon een van de dagplannen van Google Trips volgen en het handmatig plannen overslaan. Net zoals in Maps kon je je favoriete bestemmingen aanduiden en ze verschenen dan later ook weer in Maps als je die app gebruikte voor het zwaardere navigatiewerk.

Het is dus jammer dat Google deze beslissing genomen heeft, want alles in dezelfde app hebben was enorm handig, maar het is uiteraard wel begrijpelijk. Nu is het vooral uitkijken wat Google gaat doen met zijn Travel-portaal, dat op termijn de belangrijkste bron van Google-reisadvies moet worden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business